accesskey_mod_content

GovTech a Europa: com els avanços tecnològics conduïxen a la interoperabilitat

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

23 juliol 2024

Els servicis públics es tornen més eficients gràcies a l'intercanvi d'informació.

Per als governs de tot el món, el mercat d'augmentar la productivitat dels servicis públics amb l'ús de la tecnologia, també coneguda com GovTech, val més de 365 mil milions d'euros(Obri en nova finestra) . GovTech dona forma al futur dels servicis governamentals en permetre que els governs operen amb innovació i agilitat en agilitzar els processos administratius, augmentar la qualitat dels servicis públics i fomentar la transparència(Obri en nova finestra) . Com a part de la  Llei d'Interoperabilitat Europea(Obri en nova finestra)  (AIE), que va entrar en vigor a l'abril de 2024, GovTech pot recolzar la cooperació interregional en brindar solucions tècniques que poden ser utilitzades per múltiples governs.  

Per a estimular la cooperació entre les xicotetes i mitges empreses i les institucions públiques i privades, la Comissió ha creat el projecte GovTech Connect(Obri en nova finestra) . En esta comunitat, es poden compartir fàcilment coneixements i experiències per a accelerar la innovació en el sector públic. La importància de la col·laboració i la innovació es destaca en les clàusules de l'AIE, juntament amb  la identificació de prioritats i necessitats comunes d'innovació(Obri en nova finestra) , mostrant com les iniciatives GovTech recolzen la interoperabilitat.  

El projecte GovTech4All(Obri en nova finestra) , que forma part de GovTech Connect i reunix a 26 organitzacions de 18 països diferents, es va dissenyar per a millorar la tecnologia del sector públic. Hi ha tres projectes pilot en els quals se centra GovTech4All: l'intercanvi segur d'informació transfronterera en espais de dades, l'assistent de regulació personal per a ciutadans de la UE i el GovTech Startup Challenge per a la contractació pública innovadora.  Data.europa.eu(Obri en nova finestra)  recolza estes iniciatives per a una Europa interoperable proporcionant accés gratuït a més d'1 700 000 conjunts de dades obertes de diferents Estats membres, que poden ser utilitzats per la comunitat GovTech . 

Les iniciatives GovTech són un bon començament per a la innovació en el sector públic. No obstant açò, Europa necessita superar barreres(Obri en nova finestra) com els processos de contractació, la demanda d'innovació i un mercat fragmentat. En compartir dades i millorar la col·laboració, es pot aconseguir tot el potencial de GovTech.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Informació i dades del sector públic
  • Interoperabilitat i Normalització