Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Sistema d'informació comptable per a les Entitats locals a les quals resulta d'aplicació el model bàsic previst en la nova Instrucció de Comptabilitat per a l'Administració local

 • Nomeni Abreujat:
  BASICAL
  Resum:
  El sistema BÁSICAL ha estat desenvolupat per la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) per donar suport informàtic a les operacions i a la resta d'informació que conté el model Bàsic del Sistema d'Informació Comptable per a l'Administració Local, d'acord amb l'Ordre EHA/4040/2004,, de 23 de novembre, per la qual s'aprova la Instrucció del Model Bàsic de Comptabilitat Local.
  Destinataris:
  Entidades Locales
  Organismos Responsables:
  Modo de Uso:
  Producte instal·lable
  Contacte:

  El Centre de Suport és el servei responsable de facilitar als usuaris de l'aplicació la comunicació i la resolució de les incidències que els puguin afectar, tant des del punt de vista estricte de l'aplicació com d'altres problemes relacionats amb l'equipament o la configuració.

  Entre les incidències a tractar estan no només els problemes operatius, també es poden plantejar consultes sobre aspectes de l'aplicació i peticions que tinguin per objecte resoldre manques de l'entorn de treball dels usuaris, o plantejar noves funcionalitats o suggeriments sobre assumptes concrets.

  Els usuaris del Centre de Suport poden ser tant el personal de les Diputacions com a personal dels ens locals, si bé és desitjable que la Diputació assumeixi un suport de primer nivell respecte a les entitats locals del seu àmbit. De fet, l'opció per una configuració del tipus Diputació requerirà que la Diputació assumeixi el suport de primer nivell respecte a les entitats locals del seu àmbit.

  Al Centre de Suport es pot accedir per correu electrònic dirigit al compte soportebasical@igae.minhap.es facilitant les següents dades:

  • Nom de l'entitat local
  • Sistema BÁSICAL
  • Nom de la persona de contacte en l'entitat local
  • Telèfon de la persona de contacte
  Tipus de Solució:
  Aplicació
  Estat de la Solució:
  Producció
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Àrea tècnica:
  Gestió econòmica i financera
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Público
  Llicència:
  Licencia Propietaria
  Nivell Interoperabilitat:
  Tècnic
  Llenguatge de Programació:
  .NET
  Sistema Operatiu:
  Windows

  Descripció

  El sistema BÁSICAL ha estat desenvolupat per la Intervenció General de l'Administració de l'Estat (IGAE) per donar suport informàtic a les operacions i a la resta d'informació que conté el model Bàsic del Sistema d'Informació Comptable per a l'Administració Local, d'acord amb l'Ordre EHA/4040/2004, de 23 de novembre, per la qual s'aprova la Instrucció del Model Bàsic de Comptabilitat Local.

  És, per tant, una aplicació per a registre i tractament de dades, arxiu i conservació de la informació derivada de les operacions que han de ser objecte de comptabilització per a les diferents entitats comptables en què s'estructura el model, garantint la integritat i coherència de la informació. Permet, també, obtenir els estats que integren el Compte de l'entitat local i la generació dels fitxers necessaris per a la rendició telemàtica al Tribunal de Comptes i Òrgans de Control Extern (OCEX).

  Existeixen dues arquitectures d'implementació de BÁSICAL, la configuració del tipus Diputació i la configuració del tipus Ajuntament.

  En la primera l'aplicació resideix en la Diputació provincial, a la qual els ens locals es connecten per Internet.

  En la segona l'aplicació resideix en un PC o en un portàtil, podent donar servei a diversos ens locals. Les necessitats de connexió a Internet es redueixen a la descàrrega inicial, a les actualitzacions i a l'enviament d'informació als OCEX.

  Versió actual

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades