accesskey_mod_content

La Rioja s'adhereix a l'Oficina de Registre Virtual (ORVE)

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

21 novembre 2014

logo ORVESIR

El Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i el Govern de la Rioja signen el convingut d'adhesió a ORVE, REC i SIR.

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, i la consellera d'Administració Pública i Hisenda, Concepción Arruga, han signat avui un Conveni pel qual La Rioja s'adhereix a l'Oficina Oficina de Registre Virtual i, a més, al Registre Electrònic Comú (REC) i al Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR). Només la integració en l'ORVE implicarà uns 75.000 registres anuals i un estalvi de més de 300.000 euros a l'any amb la plena implantació del projecte.

El conveni subscrit avui a Logronyo permetrà que els residents a La Rioja puguin presentar la seva documentació en qualsevol de les més de 200 oficines de registre dels 174 ajuntaments de la Comunitat Autònoma, reduint els seus costos i garantint-se la seva recepció immediata, gràcies a la digitalització i a la remissió telemàtica a qualsevol de les Administracions Públiques.

La signatura d'aquest conveni permetrà unir a més de 200 oficines de registre de La Rioja, incloent ajuntaments, a l'actual xarxa, que explica ja amb més de 3.200 oficines integrades en sistema. Aquesta integració implicarà la tramitació de, aproximadament, 1.600.000 registres anuals a través de la plataforma i un estalvi potencial de més de 6milions d'euros a l'any.

D'aquesta forma, s'aconsegueix una reducció important de cost, calculat en 3,98 euros per enviament, així com de temps, tant per a l'Administració, com per al ciutadà, ja que un document que trigava 16 dies a traslladar-se a la seva destinació corresponent ara arriba en amb prou feines segons.

Així mateix, avui s'ha signat un protocol d'enteniment en matèria electrònica, que permetrà també l'accés dels ciutadans de La Rioja a una sèrie de sistemes electrònics, amb el qual es pretén continuar l'impuls respecte de l'aprofitament comú de diverses solucions tecnològiques d'Administració electrònica, iniciat en 2007:

  • Cooperació interadministrativa
  • Infraestructures i serveis comuns
  • Centre de Transferència de Tecnologia

0 Comentaris

No hi ha comentaris