Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Perfil d'aplicació de DCAT per a portals de dades europees

 • Nomeni Abreujat:
  DCAT-AP
  Organisme Creador:
  SEMIC - Comissió Europea
  Resum:
  Dins de les iniciatives sobre interoperabilitat semàntica, la Comissió Europea ha definit un perfil d'aplicació del vocabulari DCAT publicat per W3C per descriure catàlegs de dades a partir de tres conceptes clau: catàleg, conjunt de dades (dataset) i distribució. DCAT-AP té dues extensions: GeoDCAT-AP per descriure conjunts de dades geoespacials, sèries de conjunts de dades i serveis; and StatDCAT-AP per descriure conjunts de dades estadístiques.

  Organisme promotor:
  Contacte:

  L'Àrea de Semàntica de la S.G. de Coordinació d'Unitats TIC de la Secretaria General d'Administració Digital, com a membre de la Comunitat d'Interoperabilitat Semàntica de la Comissió Europea (SEMIC).

  e-mail: admin.cise@correo.gob.es

  O emplenant el formulari de Contacte(Obre en nova finestra)

  Estat de la Solució:
  Especificació
  Àrea orgànica:
  Estatal
  Subtipo de model de dades:
  Vocabulari comú (Estàndard semàntic)
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic , Energia
  Llicencia:
  EUPL (European Public License)

  Descripció

  Dins del programa ISA2(Obre en nova finestra) de la Comissió Europea, la iniciativa Comunitat d'Interoperabilitat Semàntica ( SEMIC(Obre en nova finestra) ) ha publicat un perfil d'aplicació del Vocabulari de Catàlegs de Dades (DCAT) definit pel consorci W3C.

  DCAT-AP sorgeix per resoldre la interoperabilitat dels catàlegs de dades i, en particular, els publicats mitjançant els portals de dades obertes de les Administracions Públiques en el context de la UE. A més, l'ús d'aquest vocabulari comú també habilita la cerca creuada de dades en diferents catàlegs, la qual cosa proporciona un clar valor afegit al sector infomediario.

  Els tres conceptes clau que constitueixen el DCAT-AP són:

  1. Catàleg: com a col·lecció de conjunts de dades
  2. Conjunt de dades (dataset): com a col·lecció de dades
  3. Distribució: com a forma concreta d'accedir a un conjunt de dades específic (com un arxiu en un format determinat o una API amb una tecnologia concretes)

  Diversos països, inclòs Espanya, han estès el DCAT-AP per respondre millor a les seves necessitats específiques.

  StatDCAT-AP(Obre en nova finestra) és una extensió de DCAT-AP que proporciona un vocabulari per a dades obertes estadístics completament compatible amb els repositoris de dades basades en DCAT-Ap. En la seva elaboració, SEMIC ha treballat amb Eurostat (Obre en nova finestra) i la DG CONNECT(Obre en nova finestra) .

  GeoDCAT-AP(Obre en nova finestra) és també una extensió de DCAT-AP que habilita la cerca dades a través de diversos portals de dades, com els oferts pel Geoportal INSIPIRE, per les Infraestructures de dades espacials a nivell nacional i per la comunitat geoespacial que utilitza estàndards com a ISO 19115/19139. Per al seu desenvolupament SEMIC ha col·laborat amb Joint Research Center(Obre en nova finestra) , la DG CONNECT(Obre en nova finestra) i l'Oficina Oficina de Publicacions de la UE(Obre en nova finestra) .

  Subscripcions

  En aquesta àrea podrà donar-se de alta per rebre les notificacions de canvis que es realitzin en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introdueixi l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introdueixi l'email per donar-se de baixa de la subscripció.
Punt d'Accés General
Punt d'Accés General
Responsable

Enllaços d'interèsSolucionis Relacionades