accesskey_mod_content

Canvis en la infraestructura i servicis del CTT

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

22 abril 2016

Logo CTT

El directori de solucions del CTT, integrat en el PAe, facilitarà la descàrrega de paquets distribuibles de programari. El desenvolupament col·laboratiu de solucions podrà realitzar-se des de GITHUB.

Estem realitzant diferents canvis i millores en la infraestructura i servicis oferits pel CTT amb l'objectiu de simplificar l'ús del CTT, tant des del punt de vista d'usuari final com d'administrador de solucions. Tot açò optimitzant els recursos disponibles i facilitant la difusió i col·laboració pública.

La infraestructura del Directori de Solucions del CTT integrada dins de PAe, serà la peça encarregada de donar suport a la descàrrega de paquets de codi font, és a dir, les versions distribuibles de productes alliberats que en alguns casos es realitzaven des de l'entorn de forja-ctt. Les descàrregues dels projectes es troben ja disponibles en el nou entorn, com és el cas de client @firma , INSIDE , ARXIVE , @doc , tota la plataforma d'administració electrònica del Govern d'Aragó , SIDERA , etc. encara que per a facilitar la transició es mantindran temporalment en tots dos entorns.

Amb este canvi, les solucions en el CTT passen a tindre tot el seu contingut agrupat en l'entorn CTT-PAe simplificant el manteniment per part dels usuaris administradors i també l'ús per part de possibles destinataris que ho troben tot unificat en el mateix entorn.

L'entorn del CTT ha incorporat noves funcionalitats per a millorar la seua operativa.

 • Per a cada "carpeta" dins de l'àrea de descàrregues d'una solució es pot habilitar:
  • Acceptació de condicions de llicenciament abans de la descàrrega
  • Subministrament de dades de contacte a través d'un formulari de la persona que descarrega sense usuari registrat.
 • Una descàrrega pot contindre diversos elements de descàrrega que poden ser fitxers o enllaços.
 • Opcions de subscripció per correu electrònic per a mantindre's informat de les novetats i canvis en l'àrea de descàrregues d'una solució.
 • Els administradors de solucions poden consultar per a cadascuna de les seues solucions, la secció informes amb informació estadística sobre els accessos i descàrregues d'eixa solució. 
 • 2 pestanyes addicionals optatives i configurables quant a nom, visibilitat i continguts.

Aquelles solucions que desitgen construir una comunitat de desenvolupament colaborativo al voltant de la seua solució o projecte de programari lliure, tenen a la seua disposició l'organització organització forja-CTT (Obri en nova finestra) dins del gran entorn col·laboratiu públic de GitHub. Dins d'este espai, es podran crear "repositoris" on gestionar el codi font de la solució evolucionat en un entorn col·laboratiu, realitzar l'alta i gestió d'incidències, i consultar una wiki associada a eixe repositori. La seua ubicació dins d'un gran repositori públic permetrà incrementar la visibilitat d'estes solucions dins de l'àmbit del programari lliure.

Durant les pròximes setmanes s'aniran escometent els diferents canvis i migracions pendents que permetran consolidar el servici.

 • Centre de Transferència de Tecnologia
 • Desenvolupament de Sistemes
 • Infraestructures i servicis comuns
 • Programari Lliure