accesskey_mod_content

Canvis en la infraestructura i serveis del CTT

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

22 abril 2016

Logo CTT

El directori de solucions del CTT, integrat en el PAe, facilitarà la descàrrega de paquets distribuibles de programari. El desenvolupament col·laboratiu de solucions podrà realitzar-se des de GITHUB.

Estem realitzant diferents canvis i millores en la infraestructura i serveis oferts pel CTT amb l'objectiu de simplificar l'ús del CTT, tant des del punt de vista d'usuari final com d'administrador de solucions. Tot això optimitzant els recursos disponibles i facilitant la difusió i col·laboració pública.

La infraestructura del Directori de Solucions del CTT integrada dins de PAe, serà la peça encarregada de donar suport a la descàrrega de paquets de codi font, és a dir, les versions distribuibles de productes alliberats que en alguns casos es realitzaven des de l'entorn de forja-ctt. Les descàrregues dels projectes es troben ja disponibles en el nou entorn, com és el cas de client @signa , INSIDE , ARXIVI , @doc , tota la plataforma d'administració electrònica del Govern d'Aragó , SIDERA , etc. encara que per facilitar la transició es mantindran temporalment en tots dos entorns.

Amb aquest canvi, les solucions en el CTT passen a tenir tot el seu contingut agrupat en l'entorn CTT-PAe simplificant el manteniment per part dels usuaris administradors i també l'ús per part de possibles destinataris que ho troben tot unificat en el mateix entorn.

L'entorn del CTT ha incorporat noves funcionalitats per millorar la seva operativa.

 • Per a cada "carpeta" dins de l'àrea de descàrregues d'una solució es pot habilitar:
  • Acceptació de condicions de llicenciament abans de la descàrrega
  • Subministrament de dades de contacte a través d'un formulari de la persona que descarrega sense usuari registrat.
 • Una descàrrega pot contenir diversos elements de descàrrega que poden ser fitxers o enllaços.
 • Opcions de subscripció per correu electrònic per mantenir-se informat de les novetats i canvis a l'àrea de descàrregues d'una solució.
 • Els administradors de solucions poden consultar per a cadascuna de les seves solucions, la secció informis amb informació estadística sobre els accessos i descàrregues d'aquesta solució. 
 • 2 pestanyes addicionals optatives i configurables quant a nom, visibilitat i continguts.

Aquelles solucions que desitgin construir una comunitat de desenvolupament colaborativo al voltant de la seva solució o projecte de programari lliure, tenen a la seva disposició l'organització organització forja-CTT (Obre en nova finestra) dins del gran entorn col·laboratiu públic de GitHub. Dins d'aquest espai, es podran crear "repositoris" on gestionar el codi font de la solució evolucionat en un entorn col·laboratiu, realitzar l'alta i gestió d'incidències, i consultar una wiki associada a aquest repositori. La seva ubicació dins d'un gran repositori públic permetrà incrementar la visibilitat d'aquestes solucions dins de l'àmbit del programari lliure.

Durant les properes setmanes s'aniran escometent els diferents canvis i migracions pendents que permetran consolidar el servei.

 • Centre de Transferència de Tecnologia
 • Desenvolupament de Sistemes
 • Infraestructures i serveis comuns
 • Programari Lliure