accesskey_mod_content

La Agenda Digital movilizó cerca de 1.100 millones de euros en cuatro años en la modernización tecnológica de los servicios públicos, la consolidación del sector TIC y la mejora de la conectividad en Galicia

  • Opinar
  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Noticia disponible únicamente con fines históricos y de hemeroteca. La información y enlaces mostrados se corresponden con los que estaban operativos a la fecha de su publicación. No se garantiza que continúen activos actualmente".

30 maig 2014

Un dels eixos d'actuació de l'Agenda Digital és el modernització tecnològica dels servicis públics. El Pla de Modernització de l'Administració autonòmica està aconseguint una administració oberta als ciutadans les 24 hores del dia els 365 dies de l'any. La seu electrònica de la Xunta ja permet presentar telematicamente més de 600 procediments, quasi el 39% del total.

En 2013 35 oficinas de Registro estaban integradas en el Registro Único de la Xunta, que contabilizó más de 840.000 entradas telemáticas, el 40,6% del total de la documentación presentada en la Administración autonómica ese año.

El Node d'Interoperabilidade, que permet la interconnexió entre els sistemes de les administracions locals, autonòmica i estatal, va registrar 322.000 consultes l'any 2013 i juntament amb el Pla Reduïx, en el qual ja es porten revisats 940 procediments, estan permetent estalvis a la ciutadania tant en temps com en costos en evitar presentar davant de l'Administració aquella informació que ja obra en els seus sistemes.

En el 2013 es va presentar un catàleg amb 10 aplicacions en mobilitat, així com la informació georeferenciada de 6.300 centres de servicis de l'administració gallega a través de l'aplicació eServizos del portal de la Xunta. La finals del 2013 l'Administració autonòmica comptava amb 201 canals en les xarxes socials, quasi un 50% més que l'any anterior, amb 415.000 seguidors.

Les TIC en la Sanitat, en l'Educació i en la Justícia

Hace falta destacar los avances de la aplicación de las medidas de la Agenda Digital en ámbitos de gran repercusión para lo ciudadano como la educación, la justicia y la sanidad y bienestar. Así, gracias al liderazgo en el uso de las TIC Galicia fue elegida región de referencia en envejecimiento activo por la Asociación Europea de Innovación en el envejecimiento activo y saludable (EIP on AHA) y participa en la cons­titución de la agrupación KIC Gallaecia, para la candidatura conjunta de Galicia al KIC (Knowledge and Innovation Communities) europeo de envelle­cemento activo y vida saludable.

Galícia és una de les comunitats autònomes líders en la implantació de la Història Clínica Electrònica, de l'ereceita, dels sistemes d'imatge digital i de la telemedicina. Prop del 98% de les receptes són tramitades de manera electrònica i el 100% dels centres d'atenció primària poden accedir a la telemedicina. A més el 10,5% de les cites prèvies es van realitzar per Internet, un sistema que en el 2013 va utilitzar el 26,8% dels ciutadans.

En l'àmbit de la justícia, destaca la posada en marxa del portal eXustiza, per a facilitar la relació de la ciutadania amb l'administració judicial, la implantació del sistema de videoconferència en el 100% de les sales judicials i l'inici de la instal·lació dels sistemes de gravació de vistes amb firma digital en 15 sales i la gravació de 6.000 vistes amb este sistema.

En el camp educatiu, el Projecte Aballar va digitalitzar més de 2.000 aules i beneficia a prop de 45.000 alumnes. L'EspazoAbalar, punt d'encontre en Internet entre famílies, professors i centres, explicava la finals de 2013 amb 2.000 recursos educatius digitals dels quals es van realitzar 2,6 milions de descàrregues. A més, es va posar en marxa abalarMóbil, que facilita a les famílies el seguiment de l'activitat educativa des de dispositius mòbils.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

 

  • Ciutadà
  • Servicis electrònics
  • Infraestructures i servicis comuns