accesskey_mod_content
Centre d'Interoperabilitat Semàntica

Centre d'Interoperabilitat Semàntica (CISE)

 • Què és el Centre d'Interoperabilitat Semàntica (CISE)?

  El Centre d'Interoperabilitat Semàntica és l'instrument definit en l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat per a publicar els models de dades d'intercanvi i codificacions associades de les diferents administracions.

 • Quin és la relació de models de dades?

  Els models de dades que es vagen afegint al CISE es publicaran en el Gestor d'Actius Semàntics i en el Centre de Transferència de Tecnologia

 • Què és el Gestor d'Actius Semàntics (GAS) del CISE?

  El GAS és una aplicació que ens mostra els diferents models de dades en format XSD que les diferents administracions tenen l'obligació de publicar segons el Reial decret 4/2010 de 8 de gener, pel qual es regula l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat

 • Quin és la relació del CISE amb el CTT?

  La Llei 11/2007 i l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat estableix l'obligatorietat de les diferents adminstraciones públiques de publicar els seus models de dades de caràcter comú en el CISE i de publicar les solucions reutilitzables en el Centre de Transferència de Tecnologia CTT.

 • Com se sol·licita l'alta d'un actiu semàntic en el CISE?

  S'estableix un procediment integral, sustentat en la Norma Tècnica d'Interoperabilitat de Relació de Models de Dades, que permet l'alta simultània i coordinada d'informació en el CTT i en el GAS

 • Quin és la relació de CISE amb JOINUP – Semantic assets?

  JOINUP és una iniciativa de la Comissió Europea per a facilitar que es puguen compartir i reutilitzar solucions per part de les Administracions Públiques. En particular, té una secció dedicada als actius semàntics.

 • Què són els actius semàntics?

  El terme “actiu semàntic” descriu un recurs que suporta l'intercanvi de dades en sistemes d'informació distribuïts, podent entendre's com a estructures d'informació que ajuden a superar diferències en els sistemes involucrats en l'intercanvi de certes dades.

 • Antecedents del CISE: Projecte INDALO

  El projecte INDALO perseguia la normalització de l'intercanvi d'informació entre les Administracions Publiques mitjançant l'ús de tecnologies de la informació i de les comunicacions que existien en 1997, i tenia vocació d'aconseguir un conjunt ampli d'àrees d'activitat.