accesskey_mod_content

El MTDFP i Microsoft firmen un protocol d'actuació per a impulsar la IA segura i la ciberseguretat

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

21 febrer 2024

El Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública i Microsoft han firmat un protocol d'actuació conjunta per a l'impuls de la Intel·ligència Artificial ètica i responsable i la ciberseguretat en empreses i administració pública.

El ministre per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, José Luis Escrivá, el president de Microsoft Corporation, Brad Smith, i el president de Microsoft Espanya, Alberto Granados, han firmat esta col·laboració, que té com a objectiu conjuminar esforços per a afermar el procés de transformació digital en el qual està immers el país els últims anys. Este protocol ha sigut un dels temes abordats en la reunió que el ministre ha mantingut amb Smith i Granados.

Concretament, la col·laboració té com a focus l'Agenda Espanya Digital 2026, i, més concretament, els eixos estratègics de “ús de la IA en l'administració pública i en les missions estratègiques nacionals” i “ciberseguretat”.

La col·laboració es concretarà en un espai per a l'intercanvi d'idees i experiències en estos camps, per a potenciar la productivitat de l'Administració General de l'Estat, així com les oportunitats que esta tecnologia porta per a uns servicis públics més pròxims i assegurances.

Entre altres qüestions, s'impulsarà la difusió d'usos de la IA Generativa, i la computació quàntica, el talent i la formació en estes tecnologies, l'impuls de l'ecosistema d'emprenedoria entorn de/entorn de les mateixes, així com la producció científica en estos camps.

En matèria de ciberseguretat, es col·laborarà en iniciatives de sensibilització sobre la mateixa entre empreses i ciutadans i en el foment de la cultura de l'ús de ferramentes que augmenten la ciberseguretat i la protecció de riscos en l'àmbit digital.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Intel·ligència Artificial i Blockchain
  • Seguretat