accesskey_mod_content

INSIDE: Publicació de paquet distribuible de CSV Creator (Eutils) i CSV Storage

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

23 novembre 2018

Logo INSIDE

S'han publicat en el Portal de l'Administració Electrònica, les primeres versions de dos dels components de la Suite CSV, inclosos baix el paraigua d'INSIDE, tots dos amb llicència EUPL.

InSide és un sistema per a la gestió de documents i expedients electrònics que complix els requisits perquè tots dos puguen emmagatzemar-se i/o obtindre's segons l'ENI, esquema que establix les normes bàsiques per a l'intercanvi i emmagatzematge de documents i expedients electrònics.

Els dos components de la suite CSV publicats són:

  • Paquet distribuible de cadascun de mòduls d'Eeutils/CSV Creator (v.4.2.0)
  • Paquet distribuible de CSV Storage (v.1.2.3).

El CSV Storage és el component de la Suite CSV que permet l'emmagatzematge de documents en format PDF amb CSV o en format ENI. Estos documents van acompanyats de la metainformación necessària per a la seua gestió i emmagatzematge.

D'altra banda, Eeutils(CSV Creator) és el component de la Suite CSV que agrupa diverses funcionalitats relacionades amb la generació de CSV i gestió de firmes i informes. Eeutils es dividix en cinc mòduls:

  1. Eeutil-Util-Firma. Permet generar CSVs i justificants de firma, així com validar hash.
  2. Eeutil-Firma. Este mòdul permet realitzar firmes en servidor.
  3. Eeutil-Oper-Firma. Este mòdul permet validar firmes i certificats, obtindre informació de les firmes i certificats, comprovar o convertir a firmes longeves i resagellat de firmes.
  4. Eeutil-Vis-Docexp. Permet visualitzar qualsevol document en PDF.
  5. Eeutil-Misc. Este mòdul permet la conversió de documents a altres formats així com validar expedients i documents ENI.

L'alliberament d'este programari permet homogeneïtzar i estandarditzar el funcionament d'aquells repositoris de documents que ho implementen, de manera que es garantisca la interoperabilitat entre els mateixos i s'acosten al compliment dels requisits per a considerar-se repositoris de confiança.

A més, permet la compatibilitat amb altres sistemes oferits per la SGAD sense la necessitat d'utilitzar els recursos en el núvol.

Amb esta publicació s'amplien les opcions de reutilització de sistemes desenvolupats per la SGAD evitant la duplicitat d'esforç en altres administracions, tant estatal, com a autonòmica o local.

En el Portal de l'Administració Electrònica, podran descarregar els paquets distribuibles, així com els manuals per a la seua instal·lació.

Poden obtindre més informació en el següent enllaç: https://administracionelectronica.gob.es/ctt/inside/descargas

  • Infraestructures i servicis comuns