" /> PAe - La plataforma Joinup es redissenya sobre l'opinió dels seus usuaris
accesskey_mod_content

La plataforma Joinup es redissenya sobre l'opinió dels seus usuaris

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

16 octubre 2017

logo de la Comissió Europea

Reestructuració completa de dades, agrupació de contingut similar en "col·leccions", cerques millorades amb filtres de contingut i cerca facetada, neteja de dades inactives, versió ‘responsive’ per a mòbils i tablets… són algunes de les millores del nou redissenyo de Joinup.

En el seu sisè any d'existència, la plataforma europea per compartir i discutir solucions administratives digitals (gestionada sota el programa ISA² de DIGIT(Obre en nova finestra) ) ha sofert una remodelació completa.  Joinup (Obre en nova finestra) ofereix als desenvolupadors de TU l'oportunitat de promocionar, debatre i carregar les seves pròpies solucions provades d'administració electrònica i descarregar-les d'unes altres però, amb el pas dels anys, es va fer evident la necessitat d'oferir als usuaris més orientació sobre com trobar la informació que els resultava més pertinent, entre altres factors a tenir en compte.

Per això, després d'una sèrie d'enquestes, sondejos i entrevistes, es van identificar amb èxit les necessitats i preferències dels  usuaris.

L'estructura del nou Joinup

Sobre la base d'aquesta valuosa informació, l'estructura de la plataforma es va revisar per complet. Les solucions ara s'agrupen en unes 88 col·leccions temàtiques. Una altra novetat és la possibilitat de realitzar una cerca multicriterio. En el futur, les solucions de major rellevància es mostraran primer en els resultats de cerca. Definint-se la rellevància per la puntualitat (és a dir, la novetat de la informació), la vivacitat (és a dir, quant es visita l'element de contingut al llarg de la seva vida) i el compromís (és a dir, quant s'usa el contingut).

Les noves solucions que es proposen per carregar se sotmetran a un control de qualitat més estricte per part de l'equip de moderació de Joinup i, en un segon pas, el propietari de la col·lecció temàtica per la qual es proposa la solució, haurà de donar també la seva aprovació. A més, es requereix una declaració de la llicència relacionada perquè l'admissió es carregui. Les solucions que tenien poc interès en el passat o que no es van mantenir correctament s'han eliminat.

Finalment, la plataforma ara és ‘responsive’, la qual cosa permet la visualització de contingut en tot tipus de dispositius en el format adequat.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Cooperació interadministrativa
  • Centre de Transferència de Tecnologia