accesskey_mod_content

Disponible el model de dades de l'Expedient Digital del Docent

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

12 desembre 2017

L'Expedient Digital del Docent és un model de dades dissenyat per contenir la informació relativa a la història acadèmica i professional del personal docent en les etapes educatives no universitàries.

L'Expedient Digital del Docent ha estat desenvolupat per experts del món de l'educació en col·laboració amb diferents administracions educatives de l'estat. El treball ha consistit a identificar i definir els  camps necessaris per albergar la informació professional del docent que actualment resideix en diferents administracions i formats, de tal forma que pugui ser utilitzat per a l'intercanvi digital de la mateixa entre diferents sistemes.

El model s'ha dissenyat a partir de sis categories:

  1. Dades d'identificació
  2. Dades acadèmiques
  3. Historial administratiu
  4. Formació i perfeccionament
  5. Altres mèrits
  6. Metadades digitals de l'expedient

Una de les aplicacions futures a les quals pot donar suport aquest model és en els procediments de mobilitat de professorat a nivell nacional, de manera que la informació del docent viatge de manera digital i automatitzat, sense necessitat d'intervenció manual o en format paper.

El model compleix amb les Normes Tècniques d'Expedient Electrònic que defineix l'Esquema Esquema Nacional d'Interoperabilitat (ENI), (Obre en nova finestra) amb el que pot ser reutilitzat d'acord a les especificacions normatives vigents.

Amb la finalitat de donar l'Expedient Digital del Docent i deixar-ho per a ús lliure, igual que es va fer per a l'Expedient digital de l'alumne, s'ha publicat al Centre de Transferència de Tecnologia.

Des d'aquí es pot consultar la informació general i la informació tècnica del model. A el “Àrea Descarregues” es troba la informació tècnica detallada, amb un document descriptiu del model de dades, els esquemes XSD  i un fitxer XML d'exemple.

Més informació en la solució Expedient Digital Docent

Més informació en INTEF(Obre en nova finestra)

 

 

  • Centre de Transferència de Tecnologia