accesskey_mod_content

Les 2300 oficines de correus s'integren en ORVE

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

29 maig 2013

Els ciutadans poden presentar electrònicament la documentació dirigida a qualsevol Administració des de les oficines de Correus gràcies a la seva integració amb ORVE

El secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, i el President de la Societat Estatal Correus i Telègrafs, Javier Cuesta, han signat avui el Conveni ORVE-Correu-vos, pel qual qualsevol ciutadà podrà presentar la seva documentació en qualsevol de les més de 2.300 oficines de Correus del territori nacional, despreocupándose de saber quin és l'Administració competent, reduint els seus costos i garantint-se la recepció immediata d'aquesta documentació, gràcies a la digitalització i a la remissió telemàtica. D'aquesta manera les oficines de correus es converteixen en porta d'entrada a l'administració.

L'Oficina de Registre Virtual d'Entitats (ORVE) fa realitat la ‘Administració sense papers’, ja que permet escanejar la documentació del ciutadà en les oficines de registre, aplicant la digitalització en els llocs de finestreta amb plena validesa jurídica. La documentació s'envia electrònicament a l'oficina de destinació, a l'instant, sigui el que sigui la seva ubicació geogràfica o nivell d'administració competent. La documentació en paper es retorna al ciutadà, per la qual cosa no es custodia, ni s'arxiva, ni es reenvía.

D'aquesta forma, s'aconsegueix una reducció important de cost, calculat en 3,5 euros per enviament, així com de temps, tant per a l'Administració com per al ciutadà, ja que un document que trigava 16 dies a traslladar-se a la seva destinació corresponent ara arriba en 16 segons.

L'Oficina de Registre Virtual d'Entitats (ORVE) ja compta amb l'adhesió de la Comunitat de Madrid, on s'estima un estalvi anual de 5 milions d'euros, i de la Comunitat Canàries, on s'estalviaran gairebé 2,5 milions d'euros a l'any.

L'adhesió de les comunitats de Madrid i Canàries ha permès integrar més de 600 oficines de registre dels tres nivells de l'Administració en aquestes regions, a les quals cal unir ara les més de 2.300 oficines de la Societat Estatal Correus i Telègrafs, que obren les seves portes al ciutadà i li apropen encara més les Administracions Públiques.

A més, també suposa un important guany per als ciutadans, en millorar el servei, els temps i la seguretat, així com el seu nivell d'informació, ja que a cada moment podrà conèixer la ubicació del seu registre i situació. I, tot això, des de qualsevol oficina de Correus d'Espanya, amb el que es redueix la bretxa digital entre municipis grans i pequeño.

El secretari d'Estat va estar acompanyat pel president de Correus, Javier Cuesta, el director d'Estratègia i Desenvolupament de Negoci, Óscar Medina, el director de Relacions Institucionals i Coordinació, José Mª Mayorga, i la directora general de Modernització, Administrativa, Procediment i Impuls de l'Administració Electrònica, Mª Esther Arizmendi.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

Més informació sobre la solució ORVE/SIR

  • Cooperació interadministrativa
  • Serveis electrònics
  • Centre de Transferència de Tecnologia

0 Comentaris

No hi ha comentaris