accesskey_mod_content

TIC i Discapacitat: Estudi d'usos, necessitats i percepcions

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

24 maig 2019

L'informe Olivenza 2018  presenta en el seu capítol “TIC i Discapacitat” els resultats de l'estudi  per a conéixer l'ús actual de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) entre les persones amb discapacitat a Espanya.

Amb el propòsit d'avaluar la importància de les TIC(s) en l'ocupabilitat de les persones amb discapacitat i arreplegar informació sobre les barreres que dificulten la participació de les persones amb discapacitat en l'ús de les TIC(s), la Fundació Vodafone Espanya ha realitzat el capítol 8 de l'Informe Informe Olivenza 2018(Obri en nova finestra)   titulat: “TIC i Discapacitat: Estudi d'usos, necessitats i percepcions”.
L'objectiu general de l'estudi és conéixer la percepció/penetració de les Tecnologies de la informació i la Comunicació (TIC) entre les persones amb discapacitat.
Per a tal fi, es planteja un conjunt d'objectius específics:

  1.  Conéixer el grau de penetració de les TIC entre les persones amb discapacitat atenent als diferents perfils de discapacitat.
  2. Identificar les preferències d'ús de la tecnologia entre les persones amb discapacitat: principals dispositius, temps d'usos, usos actuals i potencials de la tecnologia.
  3. Classificar les temàtiques d'interés i les preferències d'ús de les persones amb discapacitat en l'ús de la tecnologia segons el seu perfil de discapacitat.
  4. Identificar les principals barreres en l'ús de les TIC per part de les persones amb discapacitat.
  5. Identificar les necessitats i demandes concretes de les persones amb discapacitat en relació amb les TIC.
  6. Avaluar la importància de les TIC en l'ocupabilitat de les persones amb discapacitat.

Esta investigació naix amb el propòsit d'aprofundir en el coneixement d'estes barreres, centrant-se especialment a analitzar l'ús general que es fa de les TIC, així com les oportunitats que estes presenten a l'hora de
accedir al món laboral.

Font original de la notícia: OED (Obri en nova finestra)

  • Accessibilitat