accesskey_mod_content

Resultats dels premis Sharing & Reuse

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

13 juny 2019

Consul, de l'Ajuntament de Madrid, i Decidim, del de Barcelona, aconseguixen sengles segons premis. La plataforma @firma és tercer classificat i Plataforma d'Intermediacion i el Rastrejador de l'Observatori d'Accessibilitat van quedar quarts.

L'objectiu dels Premis Sharing & Reuse de la Comissió Europea és sensibilitzar sobre els beneficis de compartir i reutilitzar solucions TIC en el sector públic. 

Seixanta-huit solucions van ser presentades per al concurs per administracions públiques de 27 països. Tots els recursos elegibles van ser avaluats per el  Comité d'Avaluació que, finalment,  va seleccionar 31 solucions(Obri en nova finestra) (10 d'elles espanyoles) per a la ronda final. El  jurat  va seleccionar les setze millors solucions (quatre per categoria) i els resultats es van fer públics ahir, 11 de juny,  en el context de la Conferència Sharing & Reuse 2019(Obri en nova finestra) que es va celebrar a Bucarest i que va comptar amb una magnífica representació espanyola.

Els premis finalment aconseguits per Espanya han sigut:

  • Consul , segon lloc en la categoria “Sofware de codi obert amb el major impacte en ciutadans o empreses”.
  • Decidim(Obri en nova finestra) , segon lloc en la categoria “Sofware de codi obert més innovador”.
  • Plataforma @firma , tercer lloc en la categoria “Sofware de codi obert amb el major impacte en ciutadans o empreses”.
  • Plataforma d'Intermediació de Dades , quart lloc en la categoria “Servicis TIC compartits (compartits o desenvolupats en comú) amb el major impacte en ciutadans o empreses”.
  • Rastrejador de l'Observatori d'Accessibilitat Web , quart lloc en la categoria “Sofware de codi obert més innovador”.

Les categories, amb tots els candidats, eren:

Prèviament a la fallada, els representants de les solucions preseleccionades van tindre l'oportunitat de presentar les seues solucions a l'audiència.   

El concurs va ser llançat el 29 de novembre per  la Comissionada per a l'Economia i Societat Digital, tancant-se el termini de presentació de les candidatures el passat 12 de març. El concurs apunta a destacar les solucions de TU més innovadores i impactants per a les administracions públiques (tant programari de codi obert com a servicis de TU compartits).

Notícia Premis Sharing and Reuse (ISA²)(Obri en nova finestra)

  • Desenvolupament de Sistemes
  • Infraestructures i servicis comuns