accesskey_mod_content

Nous materials aclaridors sobre el Reial decret 1112/2018 sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions mòbils del sector públic

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

23 juliol 2019

Logo Observatori d'Accessibilitat

Es publiquen sengles documents dirigits a ciutadans i a administracions públiques explicatius sobre com aplicar i considerar els condicionants del Reial decret. Destaca especialment el document orientat a les Administracions Públiques.

El passat 20 de setembre de 2018 va entrar en vigor la majoria de les provisions del nou Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic(Obre en nova finestra) que  trasllada a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d'octubre de 2016, sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic(Obre en nova finestra) (Obre en nova finestra) .

Des de llavors s'han rebut nombroses consultes sobre alguns dels seus preceptes, la manera d'aplicar-los i els terminis en els quals ha de fer-se, especialment des del punt de vista de les administracions públiques que són les entitats obligades a aplicar-ho. Per aquesta raó, des de l'Observatori d'Accessibilitat Web s'han preparat aquests materials:

Aquests documents inclouen també materials gràfics orientats a aclarir el context i a facilitar la difusió i conscienciació dins de les administracions públiques.

Tots els materials estan generats amb llicències creative commons per facilitar la seva reutilització i aprofitament per totes les administracions públiques sent possible modificar-los per adaptar-los a les seves necessitats concretes.

Finalment, també s'ha generat la secció de Preguntes Freqüents referent al Reial decret on s'aniran publicant aquelles preguntes que puguin ser d'interès a tots els actors interessats.

  • Accessibilitat