accesskey_mod_content

Publicat l'Informe REINA 2022

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

04 març 2024

S'ha publicat l'Informe REGNA 2022, que presenta l'anàlisi dels indicadors més significatius del sector TIC de l'any 2021 en l'Administració General de l'Estat.

Ja està disponible per a la seva consulta l'informe REGNA 2022 amb l'anàlisi dels indicadors més representatius de la situació i ús dels sistemes i tecnologies de la informació i comunicacions en l'AGE, així com del personal dedicat a les TIC. Les dades d'aquest informe corresponen a l'any 2021, amb l'estructura vigent en 2021, del Reial decret 2/2020, de 12 de gener, pel qual es reestructuren els departaments ministerials.

L'informe s'emmarca en les funcions de el “Observatori de l'Administració Electrònica i Transformació Digital" i es publica al Portal d'Administració electrònica PAE. 

L'informe s'ha realitzat sobre la base de les dades que proporcionen les organitzacions de l'Administració General de l'Estat (AGE), Organismos Autónomos, Entidades Gestoras i Servicios Comunes de la Seguridad Social, Agencias Estatales, Entidades Públicas Empresariales i altres Organismes Públics participants, en l'aplicació REGNA. En ell s'analitzen diferents aspectes relacionats amb les despeses i inversions TIC, el parc informàtic actualitzat de l'AGE, programari utilitzat i el personal efectiu destinat a competències TIC.

Respecte als resultats, durant l'exercici 2021, les despeses TIC van ascendir a 2.257 milions d'euros, considerant com a “despeses TIC” les despeses de personal dedicat a les TIC (capítol 1), despeses corrents de béns i serveis TIC (capítol 2), i inversions reals (capítol 6).

El volum total de despeses informàtiques per a l'exercici 2021 va aconseguir els 2.091 milions d'euros. Del pressupost total, els Ministeris van destinar el 4,89% a les despeses TIC.

En aquest exercici d'estudi, el total de despesa en maquinari va ser de 244.618 milions d'euros. La mitjana per ministeris va resultar d'11 milions d'euros. La despesa en programari va ser de 277 milions d'euros i la mitjana de despesa ministerial en programari és de 13 milions d'euros. El total de despesa en serveis informàtics ascendeix a 1.193 milions d'euros, mentre que la mitjana de despesa per ministeri és de 54 milions d'euros.

La partida de “personal” va aconseguir gairebé els 324 milions d'euros. El total de personal TIC va ser de 10.483 empleats explicant funcionaris i laborals. La mitjana va ser de 477 efectius TIC per Ministeri.

Respecte del personal total, els efectius dedicats a TIC representen un 1,8%.

Les xifres recollides en l'informe REGNA es publicaran també en els formats procesables XLSX i ODS que formen part de la política RISP.

L'informe complet pot descarregar-se en Observatori d'Administració Electrònica (OBSAE)

  • Secretaria General de Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica