accesskey_mod_content

Publicat l'Informe REINA 2022

  • Escoltar
  • Copiar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

04 març 2024

Se ha publicado el Informe REINA 2022, que presenta el análisis de los indicadores más significativos del sector TIC del año 2021 en la Administración General del Estado.

Ja està disponible per a la seua consulta l'informe REGNA 2022 amb l'anàlisi dels indicadors més representatius de la situació i ús dels sistemes i tecnologies de la informació i comunicacions en l'AGE, així com del personal dedicat a les TIC. Les dades d'este informe corresponen a l'any 2021, amb l'estructura vigent en 2021, del Reial decret 2/2020, de 12 de gener, pel qual es reestructuren els departaments ministerials.

L'informe s'emmarca en les funcions de el “Observatori de l'Administració Electrònica i Transformació Digital" i es publica en el Portal d'Administració electrònica PAE. 

L'informe s'ha realitzat sobre la base de les dades que proporcionen les organitzacions de l'Administració General de l'Estat (AGE), Organismos Autónomos, Entidades Gestoras i Servicios Comunes de la Seguridad Social, Agencias Estatales, Entidades Públicas Empresariales i altres Organismes Públics participants, en l'aplicació REGNA. En ell s'analitzen diferents aspectes relacionats amb els gastos i inversions TIC, el parc informàtic actualitzat de l'AGE, programari utilitzat i el personal efectiu destinat a competències TIC.

Respecto a los resultados, durante el ejercicio 2021, los gastos TIC ascendieron a 2.257 millones de euros, considerando como “gastos TIC” los gastos de personal dedicado a las TIC (capítulo 1), gastos corrientes de bienes y servicios TIC (capítulo 2), e inversiones reales (capítulo 6).

El volumen total de gastos informáticos para el ejercicio 2021 alcanzó los 2.091 millones de euros. Del presupuesto total, los Ministerios destinaron el 4,89% a los gastos TIC.

En este ejercicio de estudio, el total de gasto en hardware fue de 244.618 millones de euros. El promedio por ministerios resultó de 11 millones de euros. El gasto en software fue de 277 millones de euros y el promedio de gasto ministerial en software es de 13 millones de euros. El total de gasto en servicios informáticos asciende a 1.193 millones de euros, mientras que el promedio de gasto por ministerio es de 54 millones de euros.

La partida de “personal” va aconseguir quasi els 324 milions d'euros. El total de personal TIC va ser de 10.483 empleats explicant funcionaris i laborals. La mitjana va ser de 477 efectius TIC per Ministeri.

Respecto del personal total, los efectivos dedicados a TIC representan un 1,8%.

Les xifres arreplegades en l'informe REGNA es publicaran també en els formats procesables XLSX i ODS que formen part de la política RISP.

L'informe complet pot descarregar-se en Observatori d'Administració Electrònica (OBSAE)

  • Secretària General d'Administracion Digital i Observatori d'Administracion Electronica