Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Documente Electrònic

 • Nomene Abreujat:
  Document ENI
  Normativa:
  Resolución de 19 de julio de 2011, de la Secretaría de Estado para la Función Pública, por la que se aprueba la Norma Técnica de Interoperabilidad de Documento Electrónico (Obri en nova finestra)
  Resum:
  La estructura a aplicar para el intercambio de documentos electrónicos será de forma general un fichero XML que incluirá los tres componentes del documento electrónico identificados, esto es, Fichero de contenido, Bloque de metadatos y Firma/s.
  Organisme promotor:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Contacte:

  Per a més informacion contactar amb:

  Miguel Ángel Amutio
  e-mail: miguel.amutio@correo.gob.es

  O omplint el formulari de  Contacte(Obri en nova finestra)

  Àrea orgànica:
  Estatal
  Subtipo de model de dades:
  Estructura d'Informació (Estàndard semàntic)
  Àmbit d'ús obligatori:
  Nacional
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  EUPL (European Public License)

  Descripció

  Les Normes Tècniques d'Interoperabilitat de Document electrònic i Expedient electrònic del Esquema Nacional de Interoperabilidad definen esquemas XML (XSD) como herramienta para la interoperabilidad en el intercambio de documentos y expedientes electrónicos.

  L'estructura a aplicar per a l'intercanvi de documents electrònics serà de forma general un fitxer XML que inclourà els tres components del document electrònic identificats, açò és:

  1. Fichero de contenido: que alberga el fichero que contiene los datos o contenido del documento. Para su inclusión en la estructura XML, estos ficheros se codifican normalmente en base64 .
  2. Bloque de metadatos: en el que siguiendo el esquema XML correspondiente, se integran los metadatos definidos como mínimos obligatorios asociados al fichero de contenido anterior, salvo ‘Valor CSV’, y ‘Regulación generación CSV’ que se integrarán en el elemento de firma.
  3. Firma/s: ja siguen firmes electròniques basades en certificats i/o CSV associades al fitxer de contingut del document, així com les metadades de la firma.

  El diseño completo del esquema ENI está compuesto por 8 XSDs implementados a medida y un XSD externo vinculado (xmldsig-core-schema.xsd) de la especificación XMLDSig que se emplea en las firmas de tipo XAdES.

  Este model de XSDs de l'ENI seguix un disseny modular que afavorix la seua reutilització i interoperabilitat amb altres esquemes existents.

  En la implementació, pot distingir-se dos tipus de mòduls:

  • Módulo estructural: que define una estructura destinada a ordenar y contener otros módulos.
  • Mòdul de contingut: que alberga el contingut final del component descrit.

  D'esta manera, els mòduls poden en uns casos contindre a uns altres (mòduls estructurals) o ser inclosos dins d'uns altres (mòduls de contingut i estructurals).

  El listado completo de los XSDs diseñados para atender a las necesidades del ENI se incluye en la siguiente tabla:

   Les relacions entre els diferents modulos que conformen l'esquema es representen en la figura següent:

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE