Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Document Electrònic

 • Nomene Abreujat:
  Document ENI
  Normativa:
  Resolució de 19 de juliol de 2011, de la Secretaria d'Estat per a la Funció Pública, per la qual s'aprova la Norma Tècnica d'Interoperabilitat de Document Electrònic (Obri en nova finestra)
  Resum:
  L'estructura a aplicar per a l'intercanvi de documents electrònics serà de forma general un fitxer XML que inclourà els tres components del document electrònic identificats, açò és, Fitxer de contingut, Bloc de metadades i Firma/s.
  Organisme promotor:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Contacte:

  Per a més informacion contactar amb:

  Miguel Ángel Amutio
  e-mail: miguel.amutio@correo.gob.es

  O omplint el formulari de  Contacte(Obri en nova finestra)

  Àrea orgànica:
  Estatal
  Subtipo de model de dades:
  Estructura d'Informació (Estàndard semàntic)
  Àmbit d'ús obligatori:
  Nacional
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic
  Llicència:
  EUPL (European Public License)

  Descripció

  Les Normes Tècniques d'Interoperabilitat de Document electrònic i Expedient electrònic de l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat definixen esquemes XML (XSD) com a ferramenta per a la interoperabilitat en l'intercanvi de documents i expedients electrònics.

  L'estructura a aplicar per a l'intercanvi de documents electrònics serà de forma general un fitxer XML que inclourà els tres components del document electrònic identificats, açò és:

  1. Fitxer de contingut: que alberga el fitxer que conté les dades o contingut del document. Per a la seua inclusió en l'estructura XML, estos fitxers es codifiquen normalment en base64 .
  2. Bloc de metadades: en el qual seguint l'esquema XML corresponent, s'integren les metadades definides com a mínims obligatoris associats al fitxer de contingut anterior, excepte ‘Valor CSV’, i ‘Regulació generació CSV’ que s'integraran en l'element de firma.
  3. Firma/s: ja siguen firmes electròniques basades en certificats i/o CSV associades al fitxer de contingut del document, així com les metadades de la firma.

  El disseny complet de l'esquema ENI està compost per 8 XSDs implementats a mesura i un XSD extern vinculat (xmldsig-core-schema.xsd) de l'especificació XMLDSig que s'empra en les firmes de tipus XAdES.

  Este model de XSDs de l'ENI seguix un disseny modular que afavorix la seua reutilització i interoperabilitat amb altres esquemes existents.

  En la implementació, pot distingir-se dos tipus de mòduls:

  • Mòdul estructural: que definix una estructura destinada a ordenar i contindre altres mòduls.
  • Mòdul de contingut: que alberga el contingut final del component descrit.

  D'esta manera, els mòduls poden en uns casos contindre a uns altres (mòduls estructurals) o ser inclosos dins d'uns altres (mòduls de contingut i estructurals).

  El llistat complet dels XSDs dissenyats per a atendre a les necessitats de l'ENI s'inclou en la següent taula:

   Les relacions entre els diferents modulos que conformen l'esquema es representen en la figura següent:

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE
Subscriu-te al canal de youtube de l'OBSAE