accesskey_mod_content

El CCN llança una nova versió de la seua ferramenta PILAR

26 febrer 2021

La principal novetat és que la solució ara es troba disponible en les versions PILAR RM, per a Gestió de Riscos, i PILAR BCM, per a Continuïtat de Negoci.

Ja està disponible per a la seua descàrrega una nova versió de PILAR(Obri en nova finestra) , la ferramenta per a l'anàlisi de riscos del Centre Criptològic Nacional (CCN). Entre les novetats que oferix esta actualització, PILAR 2021.1.3, destaca la possibilitat d'utilitzar la solució en dos versions diferenciades: PILAR RM - Anàlisi i Gestió de Riscos i PILAR BCM - Anàlisi d'Impacte i Continuïtat d'Operacions.

PILAR és un conjunt de ferramentes EAR (Entorn d'Anàlisi de Riscos) la funció dels quals és la  anàlisi i la gestió de riscos d'un sistema d'informació(Obri en nova finestra)  seguint la  metodologia Magerit(Obri en nova finestra)  (Metodologia d'Anàlisi i Gestió de Riscos dels Sistemes d'Informació) i està desenvolupada i finançada parcialment pel CCN. S'actualitzen periòdicament i existixen diverses variants.

PILAR està dirigida a totes aquelles organitzacions/organismes que compten amb infraestructures de TIC i que tenen la necessitat de gestionar de forma eficient els seus actius, realitzant Anàlisis d'Impacte i Continuïtat d'Operacions, tant quantitatius com a qualitatius.

  • Seguretat