accesskey_mod_content

Com protegir i controlar l'accés a documents corporatius amb CARLA, la nova solució del CCN-CERT

25 febrer 2021

CARLA és una solució de protecció centrada en el dades, que permet que la informació corporativa viatge protegida i baix control a tot moment.

En el dia a dia, es donen diferents escenaris on resulta fonamental limitar i conèixer els accessos a la informació corporativa i disposar de mecanismes que permetin no perdre el control de la documentació compartida. Per aquest motiu, el Centre Criptològic Nacional (CCN), adscrit al Centre Nacional d'Intel·ligència, ha desenvolupat CARLA(Obre en nova finestra) , una nova solució que neix amb l'objectiu que les organitzacions tinguin la seva informació i documents sempre protegits i baix control en qualsevol ubicació.

La protecció que ofereix CARLA és dinàmica i pot modificar-se en temps real, per la qual cosa l'usuari podrà impedir l'accés a un document, encara que aquest ja hagi estat compartit i es trobi en una xarxa o equip fos del control de l'entitat. Així mateix, la solució ofereix una completa auditoria d'accés a la informació, oferint visibilitat sobre qui ha accedit a un document i amb quins permisos, i monitorant intents d'accés bloquejats.

D'aquesta forma, i donades les diferents funcionalitats de CARLA, es pot establir una col·laboració segura/segura. Entre les característiques de la solució, destaquen les següents:

  • Evita fugides de dades derivades d'accions inadequades per part d'empleats, ja sigui de forma accidental com a intencionada.
  • Facilita la col·laboració segura/segura, fent que la informació es comparteixi amb tercers protegida i sota el control, podent revocar accessos en temps real.
  • Ajuda al compliment de regulacions com la de protecció de dades (EU-RGDP), ja que la informació roman xifrada i els accessos auditats, independentment d'on estiguin els documents.
  • Protegeix enfront de bretxes de seguretat a la xarxa que suposin una possible exfiltración de dades. Encara que els fitxers s'extreguin, aquests estaran xifrats i baix control.
  • Facilita un treball remot segur a través d'un enfocament de seguretat centrada en les dades, l'amo dels documents té la capacitat de tenir traçabilitat sobre els accessos i controlar les seves dades.
  • Incrementa la seguretat en el núvol aplicant xifrat a les dades es pot garantir que aquests estan segurs/segurs tant si s'emmagatzemen en un núvol privat o pública com si l'usuari els ha descarregat en el seu equip.

Quant al seu funcionament, la solució es pot oferir com un servei gestionat en el núvol, de manera que es minimitzi la instal·lació de components de servidor i la gestió requerida. A més, disposa de dues modalitats: CARLA, pensada per a un servei limitat a un subconjunt d'usuaris de l'organització; i CARLA-GLOBAL, dissenyada per al seu desplegament en tota l'organització i amb tots els mòduls opcionals.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat