accesskey_mod_content

Consulta pública per donar forma a la futura política europea d'interoperabilitat

04 febrer 2021

Logo Comissió Europea

En el marc de l'avaluació del Programa ISA² i de el Marc Europeu d'Interoperabilitat (EIF), i amb l'objectiu de presentar una política d'interoperabilitat reforçada del sector públic en 2021, la Comissió Europea ha llançat aquesta consulta.

Aquesta consulta(Obre en nova finestra)  té com a objectiu recopilar les opinions de les parts interessades sobre les iniciatives de la UE entorn de/entorn de la interoperabilitat del sector públic. La informació recopilada s'incorporarà a l'avaluació del Marco Europeu d'Interoperabilitat(Obre en nova finestra) (EIF), l'avaluació final del Programa ISA²(Obre en nova finestra)  i una avaluació d'impacte sobre la futura política d'interoperabilitat. Està oberta fins al 27 d'abril.

La Comissió Europea(Obre en nova finestra)  ha proposat presentar per 2021 «una estratègia d'interoperabilitat reforçada dels governs de la UE per garantir la coordinació i normes comunes per a fluxos i serveis de dades del sector públic assegurances i sense fronteres». Aquesta iniciativa anirà acompanyada d'un estudi que avaluarà els problemes experimentats per les parts interessades de la UE i els impactes de diverses opcions polítiques per abordar-los.

Com ajudaran les contribucions?

L'avaluació de l'EIF compleix el compromís de la Secció 6 de la Comunicació de l'EIF(Obre en nova finestra) . Els resultats contribuiran a l'avaluació d'impacte i ajudaran a avaluar si les recomanacions de l'EIF han de formar part d'un instrument obligatori.

Aquesta consulta també brinda l'oportunitat de recopilar les opinions de les parts interessades sobre els assoliments del programa ISA2. La informació recopilada contribuirà a l'avaluació final d'ISA2, que es realitza en paral·lel amb l'avaluació de l'EIF i l'avaluació d'impacte sobre una futura estratègia d'interoperabilitat.

Com participar?

Pot contribuir a la consulta pública completant el  qüestionari en línia(Obre en nova finestra)  o a través d'un email. Aquest qüestionari està disponible en anglès, francès i alemany. No obstant això, es pot respondre en qualsevol idioma oficial de la UE.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Interoperabilitat
  • Ciutadà