accesskey_mod_content

Disponible en Producció nova versió 9.0 de PLATA

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

04 novembre 2020

S'acaba de posar en producció l'última versió de PLATA , la v9.0 que incorpora una sèrie de noves funcionalitats.
 

Aquesta nova versió inclou les següents novetats:
 

  • Actualització dels sistemes de traducció automàtica actuals. Parells de llengües amb motor Apertium .

Amb la finalitat de continuar millorant la qualitat de traducció dels parells Apertium s'ha desenvolupat un sistema que permeti emmagatzemar les paraules desconegudes en el procés de traducció.Aquestes paraules seran, posteriorment, analitzades per realitzar l'ampliació de la cobertura.

A més, com a part del procés de millora, també s'ha ampliat la cobertura dels diccionaris actuals del motor Apertium en àmbit administratiu incloent aquelles paraules que s'han estimat oportunes de les emmagatzemades com desconegudes. S'han afegit almenys més de 350 termes de llenguatge administratiu a cadascun dels idiomes actuals del motor Apertium.

  • Implantació de nou parell de traducció

Amb la finalitat d'ampliar els parells de traducció, s'ha implantat nou parell, espanyol-català variant balear, per al motor Apertium . Com a part d'aquesta nova funcionalitat s'han modificat els Web Services per incorporar el nou parell i s'han creat el nou parell de traducció amb almenys 40.000 termes:

  • Millora en els parells de traducció

Amb la finalitat de millorar encara més la qualitat de la traducció, s'han integrat diferents vocabularis temàtics. S'han incluído, com a mínim 500 termes de l'àmbit administratiu, per a cadascun dels idiomes implantats i prèviament descrits.

 
Més informació en solució PLATA del CTT

  • Centre de Transferència de Tecnologia