accesskey_mod_content

Aquest dimarts s'obre el termini per a la càrrega de dades de l'Informe Nacional de l'Estat de Seguretat, INES

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

29 octubre 2018

Logo CCN-CERT

El Centre Criptològic Nacional recorda l'obligació d'obtenir la Certificació de Conformitat en els sistemes de categoria Mitjana i Alta

Aquest dimarts, 30 d'octubre, comença el termini perquè tots els organismes del sector públic actualitzin o incloguin per primera vegada les seves dades en la plataforma INES, Informe Nacional de l'Estat de Seguretat. Així ho exigeix l'article 35 del Reial decret 3/2010, de 8 de gener(Obre en nova finestra) , pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS), que estableix l'obligació d'avaluar regularment l'estat de la seguretat dels sistemes de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del sector públic i la necessitat d'establir un sistema de mesurament.

En aquesta nova campanya, el Centre Criptològic Nacional vol posar l'accent que la Certificació de Conformitat (Obre en nova finestra) és d'aplicació obligatòria a de els sistemes d'informació de categoria Mitjana o Alta del sector públic, i voluntària en el cas de sistemes d'informació de categoria Bàsica.

Per facilitar la càrrega de dades, el CCN ha posat a la disposició de tots els organismes l'actualització del curs d'INES online(Obre en nova finestra) , així com l'actualització de la Guia 824 Informe Nacional de l'Estat de Seguretat dels Sistemes TIC (Obre en nova finestra) i la Guia 844 Manual d'INES(Obre en nova finestra) . que el seu objectiu és proporcionar a l'usuari informació sobre l'ús d'INES i el seu accés.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat