accesskey_mod_content

Espanya consolida el seu lideratge internacional en l'àmbit de dades obertes

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

28 novembre 2018

logo APORTA

Aquest i altres dades i casos es van debatre el passat dia 28 en la vuitena edició de el Encontre Aporta, que va congregar a més de 200 persones interessades en l'àmbit de les dades obertes del sector públic.

Espanya ocupa, per segon any consecutiu, la segona posició a nivell europeu en matèria de dades obertes, segons el Portal Europeu de Dades(Obre en nova finestra) de la Comissió Europea. L'organisme destaca pràctiques com la promoció de la reutilització del catàleg digital de la Biblioteca Nacional(Obre en nova finestra) , o els serveis digitals de MeteoGrid(Obre en nova finestra) .

La fortalesa d'Espanya en aquest àmbit ha estat un dels temes abordats durant l'Encontre Encontre Aporta(Obre en nova finestra) , que el passat dia 28 va celebrar a Madrid la seva vuitena edició. L'Encontre Aporta es consolida així com l'esdeveniment de referència en l'àmbit de les dades públiques. La jornada està organitzada conjuntament per part del Ministeri d'Economia i Empresa, a través de la Secretaria d'Estat per a l'Avanç Digital(Obre en nova finestra) , el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, i l'entitat pública empresarial Red.es, i aquesta edició ha tingut com a lema “Emprenent amb dades públiques”.

En l'encontre s'ha posat en relleu l'avanç d'Espanya en l'obertura de les dades del sector públic per a la seva posada a la disposició de la societat i de les empreses, considerant-los un actiu fonamental a l'hora d'impulsar un creixement econòmic inclusiu, l'emprenedoria i la innovació.

La iniciativa “Aporta” es va llançar en 2009 amb el Pla Avanza, on s'aglutinen les principals actuacions que es desenvolupen en l'àmbit del foment de la reutilització de la informació del sector públic en l'àmbit de l'Administració General de l'Estat.

El secretari d'Estat per a l'Avanç Digital, Francisco Polo, i el secretari d'Estat de Funció Pública, José Antonio Benedicto, han protagonitzat la inauguració d'aquest encontre.

Els encarregats de clausurar l'encontre han estat el director general de Red.es, David Cierco Jiménez de Parga i el secretari general de l'Administració Digital, Fernando de Pablo.

L'acte s'ha estructurat entorn de/entorn de tres taules rodones en les quals s'han analitzat les claus de l'èxit i els reptes als quals s'enfronta l'emprenedoria lligada a les dades i nous paradigmes tecnològics. 

Font: Open Data Maturity in Europe Report 2018(Obre en nova finestra)

  • Govern obert