accesskey_mod_content

ENISA publica el seu informe de ciberamenazas 2017

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

25 gener 2018

ENISA, l'Agència Europea de Ciberseguretat, en el seu informe de 2017 recull el panorama actual sobre ciberamenazas, mètodes de monetización, atacs a les democràcies, accions de guerra cibernètica, la transformació d'infraestructures malicioses i la dinàmica dins dels grups d'agents d'amenaça.

En aquesta, la seva sisena edició de l'informe anual de l'agència, s'ha avaluat i analitzat aquests aspectes i, a més, s'ha recopilat informació sobre operacions reeixides contra la ciberdelinqüència, com el tancament de mercats clandestins i llocs web il·legals situats en la darkweb, entre uns altres.

Com a novetat, aquest any ENISA(Obre en nova finestra) ha llançat una aplicació web que conté informació sobre les 15 principals amenaces cibernètiques oposades en 2017. L'aplicació està disponible en  etl.enisa.europa.eu.

A més de les 15 principals amenaces cibernètiques, que també es presenten en l'aplicació web, l'ETL 2017 cobreix els agents d'amenaces, atacs comuns i tendències. Identifica els temes pendents que es basen en aquestes tendències i presenta recomanacions polítiques, empresarials i de recerca/educatives, que es tindran en compte per a les futures activitats d'ENISA/UE i per les seves parts interessades.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat