accesskey_mod_content

El President de la Comissió Europea proposa la creació d'una agència europea de ciberseguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

15 setembre 2017

logo Comissió Europea

Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, ha manifestat davant el ple de l'Eurocambra la necessitat de la creació d'una Agència europea de Ciberseguretat per prevenir la cibercriminalidad.

Jean-Claude Juncker, President de la Comissió Europea, va considerar en discurs davant el Parlament(Obre en nova finestra) que la Unió Europea “està mal equipada amb vista als ciberatacs” i s'ha proposat fer del digital i de la ciberseguretat una de les seves prioritats, convocant un cim de líders de la Unió per tractar aquests assumptes el proper 29 de setembre a Tallin.

El President va instar als països membres a  proteger millor als europeus en l'era digital. "En els últims tres anys, hem progressat en el manteniment de la seva seguretat en línia. Noves normes, propostes per la Comissió, protegiran la nostra propietat intel·lectual, la nostra diversitat cultural i les nostres dades personals. Hem reforçat la lluita contra la propaganda terrorista i la radicalització en internet. No obstant això, Europa encara no està ben equipada per enfrontar-se als ciberatacs", va confessar Junker en la seva intervenció.

Així mateix, va elevar l'amenaça d'aquests atacs i advertío que "els ciberatacs poden ser més perillosos per a l'estabilitat de les democràcies i les economies que les armes i els tancs" i és que solament durant l'últim any, es van produir més de 4 000 atacs de ransomware al dia i el 80 % de les empreses europees van experimentar almenys un incident de ciberseguretat.

"Els ciberatacs no coneixen fronteres i ningú és immune a ells. Per aquest motiu, la Comissió proposa avui noves eines, entre elles una Agència Europea de Ciberseguretat, que ens ajudi a defensar-nos" va concloure el President.

El juliol passat, la Comissió va anunciar que en els mesos posteriors tenia previst presentar una estratègia europea de ciberseguretat.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Seguretat