accesskey_mod_content

La Comunitat de la Regió de Múrcia promou les smart cities amb la implantació de l'administració electrònica

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

15 novembre 2017

Vint-i-dos municipis de menys de 20.000 habitants comptaran amb este servici gratuït per als ajuntaments.

La Comunitat Autònoma està treballant per a promoure les ‘smart cities’ entre els municipis amb menys de 20.000 habitants amb la implantació, de forma gratuïta per als Ajuntaments, de l'administració electrònica. Així ho va explicar el conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, Andrés Carillo, durant la inauguració de la jornada sobre ‘smart cities’ ‘Viuran els ciutadans del segle XXI en ciutats intel·ligents, digitals i sostenibles?’, organitzada a Múrcia per la Fundació Telefònica i l'Ajuntament de Múrcia.

Per al titular d'Hisenda de la Regió de Múrcia, els municipis són els que tenen més dificultats a l'hora d'instal·lar sistemes que permeten que els ciutadans puguen realitzar tràmits amb les administracions a través d'internet, les 24 hores del dia i sense haver de desplaçar-se. Per este motiu, va afegir, que “el Govern regional està treballant a implantar l'administració electrònica en 22 municipis sense cost per a les arques municipals”.

Esta actuació, l'adjudicació de la qual està pròxima, suposa invertir 3,8 milions d'euros, cofinançats en un 80 per cent per fons FEDER, i inclou els contractes per a instal·lar ferramentes d'administració electrònica, implantar aplicacions de gestió i el suport i manteniment per un període de quatre anys.

Així mateix, Carrillo va ressaltar que “el Govern regional fa un pas més en la transformació digital de la Regió, per a garantir que qualsevol ciutadà que residisca en una petit població o nucli rural tinga les mateixes oportunitats d'accés electrònic al seu ajuntament que un veí d'una gran ciutat”.

En l'encontre es va desvetlar també el percentatge de llars de la Regió connectats a internet: el 86 per cent; tres punts per damunt de la mitjana nacional, mentre que fa tan sols cinc anys, Múrcia es trobava tres punts per darrere.

L'administració electrònica suposarà que els municipis treballen amb expedient electrònic, amb l'objectiu de ‘zero paper’, i tinguen accés a la firma electrònica integrada i a l'arxiu electrònic. En el tercer trimestre de l'any, el 54 per cent dels procediments que es realitzen en l'Administració regional són electrònics.

Les ‘smart cities’ utilitzen les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) per a estalviar costos, assegurar un desenvolupament sostenible i millorar l'eficiència al mig ambient, trànsit, gestió de residus, eficiència energètica i administració electrònica, entre uns altres.

Oportunitat laboral

Andrés Carrillo va apuntar que “les TIC s'han convertit en un factor fonamental per a la millora de l'ocupació, i en una oportunitat per als jóvens de la nostra Regió”. En l'àmbit nacional, l'ocupació en el sector TIC creix a un ritme del 18 per cent i, d'acord amb les previsions macroeconòmiques de la Unió Europea, fins a 2020 es crearan 900.000 nous llocs de treball tecnològics.

Segons els experts, huit de cada 10 jóvens d'entre 20 i 30 anys trobaran una ocupació relacionada amb l'àmbit digital en treballs que encara no existixen, i en eixe sentit està treballant el Govern regional.

Per la seua part, el director general de Patrimoni, Informàtica i Telecomunicacions, Juan José Almela, va participar en una taula redona amb experts sobre desenvolupe TIC i ‘smart cities’.

Font original de la notícia.

  • Infraestructures i servicis comuns
  • Servicis electrònics
  • Ciutadà