Durant aquest període la ciberseguretat s'ha situat entre les principals preocupacions dels governs i institucions de tot el món i les més principals amenaces detallades en el document han crescut a un ritme vertiginós.
L'Informe Informe d'Activitat 2015-2016 recull les principals accions dutes a terme en els dos últims anys en el camp de la seguretat del ciberespai i la protecció de la informació sensible, tant del sector públic espanyol com de les empreses d'interès estratègic per al país i dels sistemes que manegen informació classificada.
El informe recoge toda la labor del CCN durante los años 2015 y 2016 en el campo de la formación y sensibilización (6.130 funcionarios y empleados públicos formados presencialmente y más de 20.200 alumnos en cursos online); el desarrollo, certificación y fomento de tecnologías seguras; la elaboración de un conjunto de normas, procedimientos y directrices técnicas (273 Guías CCN-STIC) y en su capacidad de prevención, detección, respuesta y recuperación, materializada en el CCN-CERT .
Aquesta capacitat es va traduir en la gestió, en tan sol dos anys, un total de 39.172 ciberincidentes en organitzacions del sector públic i d'empreses d'interès estratègic, dels quals 1.050 van ser catalogats amb un índex de perillositat “crític” o “molt alt”. I ho va fer gràcies a la millora en els mecanismes de coordinació i els sistemes d'alertes d'amenaces, vulnerabilitats i agressions o atacs.
Los hitos del Organismo de Certificación (OC) de la seguridad de los productos y sistemas; el papel del CCN desde el año 2010 en el desarrollo e implantación del Esquema Nacional de Seguridad (ENS) y la capacidad nacional de evaluación y certificación de productos de cifra son otros de los aspectos abordados en esta memoria.