accesskey_mod_content

Nova versió de la llicencia EUPL

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

14 juny 2017

logo Comissió Europea

La Comissió Europea ha publicat una nova versió de l'EUPL. La llicència és legalment consistent amb la llei de drets d'autor de tots els països de la UE i és especialment adequada per a les administracions públiques que compartixen soluciones TIC.

En comparació de les versions prèvies, la nova versió 1.2 de l'EUPL té:

  • Cobertura més àmplia: A més de programari, la nova versió també cobrix informació, documents, especificacions tècniques i estàndards, així com codi font.
  • Major compatibilitat: La nova versió és compatible amb un major rang de llicències de codi obert.
  • Major flexibilitat: La nova versió proporciona als usuaris major espai per a afegir disposicions, sempre que no contradiguen a la pròpia llicència, per exemple, els usuaris podran afegir una referència a una llei específica que s'haja d'aplicar, triar un tribunal d'arbitratge, etc.
  • Versió en diferents idiomes: La versió 1.2 d'EUPL està disponible en 23 llengües de la UE, entre elles el castellà.

La primera versió de l'EUPL es va publicar en 2007 i es va actualitzar en 2009. Més tard en eixe any, l'EUPL es va certificar com una llicència de codi obert per l'OSI (Open Source Initiative), una organització que promou el programari de codi obert.

Mitjançant la publicació de la nova versió de l'EUPL, la Comissió Europea contribuïx a la interoperabilitat jurídica. L'EUPL recolza l'intercanvi i la reutilització de solucions TIC desenvolupades per administracions públiques, aconseguint estalviar temps i reduir costos.

A Espanya, l'EUPL és la llicència recomanada per el  Esquema Nacional d'Interoperabilitat (ENI)  en el seu article 16 per al llicenciament de les aplicacions reutilitzables de les Administracions Públiques.

Més informació sobre la nova versió 1.2 de l'EUPL.(Obri en nova finestra)

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Centre de Transferència de Tecnologia
  • Programari Lliure