accesskey_mod_content

Nova versió de l'Esquema de Metadades per a la Gestió del Document Electrònic (i-EMGDE) v2.0

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

08 setembre 2016

L'i-EMGDE v2.0 suposa l'evolució de la versió anterior, a la llum de l'experiència derivada de l'aplicació pràctica de la primera versió i de l'actualització del context de referents.

S'ha perfeccionat l'alineament de l'Esquema Esquema de Metadades per a la Gestió del Document Electrònic (i-EMGDE) amb les metadades mínimes obligatòries,  inclòs alguns nous elements i subelementos, millorat les descripcions i les consideracions d'ús, mantenint les seves característiques d'extensibilitat i flexibilitat per a la seva implantació en sistemes de diferent tipus i facilitant una major interoperabilitat entre diferents sistemes i al llarg del cicle de vida dels documents, completant-se amb esquemes de valors i annexos, tot això a la llum dels nombroses contribucions rebudes de les AA.PP. i de les polítiques de gestió de documents que s'han anat publicant i de les actualitzacions de les normes i estàndards de referència.

Segons el Reial decret 4/2010(Obre en nova finestra) , un esquema de metadades és un instrument que defineix la incorporació i gestió de les metadades de contingut, context i estructura dels documents electrònics al llarg del seu cicle de vida.

Previst en Norma Tècnica d'Interoperabilitat de Política de gestió de documents electrònics ,  l'eEMGDE v2.0 té un caràcter general, aplicable en àmbits de diversa índole i amb diferents graus de complexitat en la gestió de documents, i amb marge per seleccionar l'específicament aplicable en cada entitat.

L'Esquema de Metadades per a la Gestió del Document Electrònic (i-EMGDE) que es desenvolupa, té un caràcter general, aplicable en diferents àmbits i amb  diferents graus de complexitat en la gestió de documents, establint:

  • El model conceptual en el qual es recolza el model de metadades, les seves propietats i la seva lògica subjacent.
  • La descripció de cadascun dels elements i sub-elements de metadades, a través de la descripció de cadascuna de les seves característiques: definició, propòsit, obligatorietat, etc.
  • Els esquemes de valors necessaris per emplenar els valors dels elements de metadades pertinents.

Les referències a les normes utilitzades com a base, així com a altres normes de possible utilitat.

  • Interoperabilitat