accesskey_mod_content

Naix AEMET Open Data, el centre de descàrrega d'informació meteorològica i climatològica

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

29 novembre 2016

Logo Dades Obertes

Conforme a la Llei sobre reutilització de la informació en el sector públic, l'AEMET ha posat en marxa el centre de descàrregues AEMET Open Data, per a la difusió i reutilització de les seues dades meteorològiques i climatològics

En l'actualitat, les dades produïdes i custodiats per l'AEMET AEMET (Obri en nova finestra) suposen un important recurs a l'hora d'incentivar l'economia del coneixement i la societat de la informació. Per açò mateix, s'ha posat en marxa el centre de descàrregues AEMET OpenData (Obri en nova finestra) . 

D'esta manera, l'obertura de les dades custodiades per AEMET facilita la circulació informativa cap als principals agents de la comunitat reutilisadora (empreses, administracions i ciutadania), i afavorix el creixement econòmic, el compromís social i la transparència.

El sistema de l'Agència Meteorològica oferix accés obert a les dades publicades d'acord a l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat en l'àmbit de l'Administració Electrònica. Les dades posades a disposició s'oferixen a través de dos formes: d'una banda, accés per al públic general qui, a través d'interfícies amigables i dirigits pas a pas, tenen l'oportunitat de descarregar les dades de l'entitat. I per un altre, l'accés a desenvolupadors, que a través d'una API REST, pot descarregar gratuïtament les dades explicitades en l'Annex II de la  resolució de 30 de desembre de 2015 d'AEMET(Obri en nova finestra) .

Entre les dades disponibles per a la seua reutilització, AEMET Open Data facilita la descàrrega d'informació procedent de gran quantitat de sensors i dispositius intel·ligents localitzats al llarg del territori nacional. Gràcies al nou sistema de l'agència, ja és possible accedir a les dades en temps real i aplicar, a més, tècniques de processament de dades massives (big data) per a detectar patrons de comportament ocults.

Així, l'AEMET reforça el seu compromís amb l'obertura de les dades públiques per a satisfer les demandes dels ciutadans, les entitats públiques o privades i les empreses. En este marc, l'agència estatal organitza el pròxim 13 de desembre, en la seua seu institucional, una jornada on s'abordaran diferents aspectes relacionats amb l'obertura i reutilització de les dades. Tots els interessats a assistir, han d'inscriure's prèviament enviant un correu a  opendata@aemet.es .

Font original de la notícia(Obri en nova finestra) (Dades.gob)

  • Programari Lliure
  • Govern obert