accesskey_mod_content

Neix AEMET Open Data, el centre de descàrrega d'informació meteorològica i climatològica

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

29 novembre 2016

Logo Dades Obertes

Conforme a la Llei sobre reutilització de la informació en el sector públic, l'AEMET ha engegat el centre de descàrregues AEMET Open Data, per a la difusió i reutilització de les seves dades meteorològiques i climatològics

En l'actualitat, les dades produïdes i custodiats per l'AEMET AEMET (Obre en nova finestra) suposen un important recurs a l'hora d'incentivar l'economia del coneixement i la societat de la informació. Per això mateix, s'ha engegat el centre de descàrregues AEMET OpenData (Obre en nova finestra) . 

D'aquesta manera, l'obertura de les dades custodiades per AEMET facilita la circulació informativa cap als principals agents de la comunitat reutilitzadora (empreses, administracions i ciutadania), i afavoreix el creixement econòmic, el compromís social i la transparència.

El sistema de l'Agència Meteorològica ofereix accés obert a les dades publicades d'acord a l'Esquema Nacional d'Interoperabilitat en l'àmbit de l'Administració Electrònica. Les dades posades a disposició s'ofereixen a través de dues formes: d'una banda, accés per al públic general qui, a través d'interfícies amigables i dirigits pas a pas, tenen l'oportunitat de descarregar les dades de l'entitat. I per un altre, l'accés a desenvolupadors, que a través d'una API REST, pot descarregar gratuïtament les dades explicitades en l'Annex II de la  resolució de 30 de desembre de 2015 d'AEMET(Obre en nova finestra) .

Entre les dades disponibles per a la seva reutilització, AEMET Open Data facilita la descàrrega d'informació procedent de gran quantitat de sensors i dispositius intel·ligents localitzats al llarg del territori nacional. Gràcies al nou sistema de l'agència, ja és possible accedir a les dades en temps real i aplicar, a més, tècniques de processament de dades massives (big data) per detectar patrons de comportament ocults.

Així, l'AEMET reforça el seu compromís amb l'obertura de les dades públiques per satisfer les demandes dels ciutadans, les entitats públiques o privades i les empreses. En aquest marc, l'agència estatal organitza el proper 13 de desembre, a la seva seu institucional, una jornada on s'abordaran diferents aspectes relacionats amb l'obertura i reutilització de les dades. Tots els interessats a assistir, han d'inscriure's prèviament enviant un correu a  opendata@aemet.es .

Font original de la notícia(Obre en nova finestra) (Dades.gob)

  • Programari Lliure
  • Govern obert