accesskey_mod_content

L'Amtega i la Conselleria de Política Social publiquen en el repositori de programari lliure de la Xunta el codi font de la ferramenta “Inclúe”

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

09 juny 2016

Esta aplicació de programari lliure facilita la valoració tècnica de les situacions d'exclusió social amb criteris homogenis mitjançant indicadors

L'Agència per a la Modernització Tecnològica de Galícia (Amtega), en col·laboració amb la Conselleria de Política Social, ha publicat en el repositori de programari lliure de la Xunta de Galícia el codi font de la ferramenta tecnològica INclúe ( http://forxa.mancomun.org/projects/inclue(Obri en nova finestra) ) baix llicència lliure.

Esta ferramenta és un dels resultats del projecte que porta per nom “Projecte INclúe: Innovació per a la Inclusió Social” i en el qual participen com a sòcies a Conselleria de Política Social, a través de la Direcció general de Família i Inclusió; l'entitat d'acció social Emáus Fundació Social; i la consultora tecnològica EOSA. El projecte ha comptat amb el suport financer del Programa de Ciutadania Activa pertanyent al Mecanisme Financer de l'Espai Econòmic Europeu (EEA) 2009-2014.

Un dels reptes d'este projecte consistia a desenvolupar una ferramenta tecnològica que facilitara la valoració tècnica de les situacions d'exclusió social amb criteris homogenis, que pogueren ser aplicats per les entitats públiques i privades que operen en l'àmbit de la inclusió social a Galícia.

Ara l'Amtega i la Conselleria de Política Social publiquen INclúe amb llicència lliure perquè puga ser reutilitzada en altres comunitats i fins i tot que es creu una comunitat d'usuaris al seu al voltant que permeta millorar la ferramenta.

La ferramenta INclúe

Un dels principals objectius del projecte INclúe consistia a dissenyar un model d'atenció social innovador, centrat en la persona, definit en clau de qualitat de vida, igualtat d'oportunitats per a dones i hòmens, drets, autonomia i ciutadania de les persones en situació d'exclusió social.

En este escenari, es va considerar essencial dissenyar, a més, una ferramenta tecnològica que permeta realitzar una valoració tècnica el més objectiva possible, que reduïsca arbitrarietats i que contribuïsca a disposar de criteris homogenis sobre el fenomen de l'exclusió social.

Sobre la base d'estos criteris es va crear la ferramenta INclúe, que permet el càlcul de fins a 100 indicadors, configurats en quatre grans dimensions, que tracten d'objectivar la valoració de la situació d'una persona en un moment concret i facilitar l'avaluació de les intervencions. Per a tots estos casos, a més, la ferramenta actua com una gran base de dades en la qual s'emmagatzemen els resultats per a posteriors consultes o anàlisis.

Repositori de programari lliure de la Xunta

La publicació d'INclúe com a programari lliure s'emmarca en el Pla d'acció en matèria de programari lliure de la Xunta de Galícia. L'Amtega ha oferit la seua col·laboració a les entitats desenvolupadores d'esta solució, a través del servici de certificació d'alliberament de programari, a fi de posar la disposició de la ciutadania i d'altres administracions públiques l'aplicació INclúe.

A través d'este servici, l'Oficina de Programari Lliure de l'Amtega ha elaborat un informe tècnic que garantix la viabilitat jurídica de l'alliberament i les condicions en les quals es pot realitzar. La ferramenta INclúe ha sigut alliberada amb una llicència lliure GPL2 (General Public License version 2). El codi font pot descarregar-se des de la pàgina del projecte en el repositori de programari lliure de la Xunta de Galícia.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Programari Lliure