" /> PAe - Publicat l'informe “Desenvolupo de metodologia i estudi sobre els nivells d'interoperabilitat de les principals plataformes de gestió de serveis de les ciutats intel·ligents”
accesskey_mod_content

Publicat l'informe “Desenvolupo de metodologia i estudi sobre els nivells d'interoperabilitat de les principals plataformes de gestió de serveis de les ciutats intel·ligents”

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

07 juny 2016

L'ONTSI presenta "Desenvolupament de Metodologia i Estudi sobre els Nivells d'Interoperabilitat de les Principals Plataformes de Gestió de Serveis de les Ciutats Intel·ligents"

L'objectiu d'aquest Estudi és estudiar la portabilitat i reutilització de les aplicacions i la compartició de dispositius sobre les diferents Plataformes de Gestió de Ciutats Intel·ligents. Per a això, s'identifiquen de punts de referència i confluència d'estàndards i es comparen el model de capes proposat en el document UNEIX 178 104 d'AENOR i l'arquitectura oneM2M, s'estableixen d'una metodologia d'anàlisi i compliment de requisits per a plataformes comercials i casos d'ús enfront dels estàndards de referència i s'analitzen casos d'ús reals implantats en diferents ciutats nacionals conforme estableix oneM2M.

D'altra banda,  s'han elaborat qüestionaris de compliment de requisits enfront dels estàndards de referència, dirigits a les Plataformes de Gestió.

Finalment, es proposen solucions que puguin ser utilitzades per assegurar la interoperabilitat de les plataformes seleccionades, en els casos d'ús estudiats, minimitzant en tant que sigui possible els costos de desenvolupament.

 

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Interoperabilitat