accesskey_mod_content

Convocats els Premis de les Nacions Unides al servei públic.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

30 octubre 2014

logotip UNPAN

Aquests guardons són el reconeixement internacional més prestigiós a l'excel·lència en el sector públic. El seu objectiu és recompensar les contribucions creatives de les organitzacions dedicades al servei públic a millorar l'eficiència de l'administració pública.

Com és tradicional l'ONU ha convocat els premis d'administració pública de les Nacions Unides per 2015.

A través d'un concurs anual, el Premi de les Nacions Unides al Servei Públic cerca promoure el rol, professionalisme i visibilitat del servei públic, i té com a objectiu descobrir noves innovacions en la governança; motivar als funcionaris públics a promoure la innovació; elevar la imatge del servei públic; millorar la confiança al govern, i recopilar i compartir pràctiques reeixides per a la seva possible rèplica entre els països. Això pot traduir-se en els següents objectius específics:

 • Recompensar els serveis als ciutadans i motivar als funcionaris públics de tot el món a mantenir l'impuls de la innovació i la millora de la prestació de serveis públics.
 • Reunir i difondre pràctiques i experiències reeixides en l'administració pública amb la finalitat de recolzar els esforços de millora en la prestació del servei públic dels països.
 • A través de les experiències reeixides, contrarestar qualsevol imatge negativa de l'administració pública, millorar la imatge i el prestigi dels funcionaris públics i revitalitzar l'administració pública com una noble disciplina de la el desenvolupament depèn en gran manera.
 • Promoure, fomentar i facilitar la creació de xarxes entre les institucions i organitzacions pertinents a l'administració pública i enfortir les xarxes del programa de les Nacions Unides sobre l'administració pública i el desenvolupament, i...
 • Millorar el professionalisme en el servei públic recompensant a les experiències reeixides en innovació i en excel·lència en el servei públic.

Existeixen les següents quatre categories de premis:

 • Millorant la prestació dels serveis públics
 • Millorant la participació ciutadana en els processos de decisions públiques a través de mecanismes innovadors
 • Promoció d'enfocaments de govern integral en l'era de la informació
 • Promoció de l'enfocament de gènere en la provisió de serveis públics

El termini conclou el 17 de novembre de 2014.
No s'admeten autonominaciones, per la qual cosa cal cercar una organització que nomini a l'organització que presenta el projecte.

La presentació de candidatures és sempre telemàtica a la web: http://unpan.org/dpadm/unpsdayawards/unpublicserviceawards/tabid/1522/language/en-us/default.aspx(Obre en nova finestra)

Les normes de presentació de candidatures estan disponibles en:
http://workspace.unpan.org/sites/internet/documents/unpan90640.pdf(Obre en nova finestra)

Diferents Administracions Públiques espanyoles han guanyat en el passat aquests prestigiosos premis, en diferents categories

Animem a totes les Administracions Públiques espanyoles amb projectes que encaixen en alguna de les categories a presentar-se a aquest guardó com a mitjà objectiu i eficaç de donar-se a conèixer, divulgar i reaprofitar la seva experiència i intercanviar coneixements amb altres organitzacions del món.
 

 • Serveis electrònics
 • Govern obert