accesskey_mod_content

Cabildo de Tenerife i la Universitat de la Llacuna desenvolupen una aplicació informàtica per a la consulta de dades públiques.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

20 març 2013

L'objectiu del projecte és desenvolupar una plataforma de dades obertes que permet l'accés i la reutilització de les dades del sector públic per part de ciutadans i empreses.

Aquesta iniciativa, pionera a Canàries, permetrà posar a la disposició de la societat de manera lliure les dades procedents de diferents organitzacions, principalment d'administracions públiques i projectes que han estat finançats amb diners públics, per a la seva utilització.

L'aplicació, que encara no està activa, ja compta amb una plataforma web on ja s'estan introduint dades tant del Cabildo, com de la Universitat de la Llacuna i la FEULL (Fundació empresa Universitat de la Llacuna). A més, s'estan desenvolupant algunes aplicacions, com la de la Casa de la Joventut o horts escolars, i el propòsit és ajudar a les institucions perquè incorporin noves dades, va indicar el responsable del projecte.

L'obertura d'aquestes dades públiques, també conegut com OpenData, consisteix a posar la informació que posseeix el sector públic a l'abast de tot el món en formats digitals, estandarditzats i oberts, seguint una estructura clara que permeti la comprensió. Al mateix temps es facilita l'accés a aquesta informació amb la finalitat de fomentar la reutilització.

Font original de la notícia(Obre en nova finestra)

  • Ciutadà
  • Desenvolupament de Sistemes
  • Serveis electrònics