accesskey_mod_content

Els pacients al comandament de la seva pròpia salut: el futur digital de l'atenció sanitària.

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

12 desembre 2012

Logo de la Comissió Europea

La Comissió Europea ha donat a conèixer un pla d'acció per eliminar els obstacles a la plena utilització de solucions digitals en els sistemes de sanitat europeus. L'objectiu és millorar l'atenció sanitària dels pacients, oferir-los un major control sobre les cures prestades i reduir costos.

Si ben els pacients i els professionals sanitaris utilitzen amb entusiasme les solucions de salut a distància i milions d'europeus han descarregat aplicacions en els seus telèfons intel·ligents a fi de controlar la seva salut i benestar, l'atenció sanitària digital deu encara explotar el seu gran potencial per millorar i generar estalvis eficients.

El pla d'acció (llista completa d'accions en l'annex 1, MEMO/12/959(Obre en nova finestra) ) té per objectiu accelerar el canvi i millorar l'atenció sanitària de la següent forma:

  • aclarint les àrees d'incertesa jurídica
  • millorant la interoperabilitat entre sistemes
  • promovent la sensibilització i les competències dels pacients i els professionals de la salut
  • situant als pacients al centre de les iniciatives relatives a la gestió de la salut personal, i recolzant la recerca en medicina personalitzada
  • oferint assessorament jurídic gratuït a les noves empreses en el sector de la salut en línia.

Més informació(Obre en nova finestra)

  • Ciutadà

0 Comentaris

No hi ha comentaris