accesskey_mod_content

El Parc Mòbil de l'Estat realitza la seva primera subhasta electrònica

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

18 gener 2019

En línia amb la seva planificació estratègica de transformació digital el PME modernitza la gestió de les seves subhastes i realitza, per primera vegada, una subhasta de forma totalment electrònica, per mitjà de l'ús de la Plataforma de Subhastes del BOE.

El Parc Mòbil de l'Estat (PME), en línia amb la seva planificació estratègica de transformació digital, modernitza la gestió de les seves subhastes i realitza per primera vegada una subhasta de forma totalment electrònica, per mitjà de l'ús de la Plataforma de Subhastes del BOE.

En aquesta ocasió no se subhasten vehicles, objecte principal i habitual de les subhastes del PME, sinó els béns mobles que conformaven l'antiga cafeteria de l'organisme. Però s'obre la possibilitat al fet que en el futur se subhastin per aquest mitjà els vehicles que es retirin del servei i estiguin en condicions d'ús acceptables, afavorint l'agilitat del procediment i l'accés de tots els ciutadans als béns subhastats.

La llei 19/2015, de 13 de juliol, de mesures de reforma administrativa en l'àmbit de l'Administració de Justícia i del Registre Civil, crea un portal únic de subhastes judicials i administratives, en la línia del procés de simplificació administrativa, dependent de l'Agència Estatal Butlletí Oficial de l'Estat (AEBOE).

La plataforma de subhastes del BOE porta en funcionament des de 2015 per a la realització de subhastes judicials i notarials. Des de l'1 de setembre de 2018 es realitzen també a través d'aquest mitjà les subhastes tributàries i s'incorporen ara les primeres subhastes administratives no tributàries, en aquest cas les del Parc Mòbil de l'Estat.

Gràcies al Portal de Subhastes electròniques de l'Agència Estatal BOE(Obre en nova finestra) es van a aconseguir els següents objectius:

  • Evitar el solapamiento de procediments de subhastes, unificant els actuals en un sol Portal.
  • Reutilitzar els mitjans disponibles i estalviar costos.
  • Facilitar el procediment al ciutadà, que només haurà de donar-se de alta una vegada i des d'un sol lloc podrà participar en tots els tipus de subhastes.
  • Facilitar la cerca d'informació, ja que amb un sol motor de cerca s'accedirà a totalitat de les subhastes públiques.
  • Facilitar l'elaboració d'estadístiques i informes, ja que s'obtenen tots des d'una única base de dades.
  • Garantir la fiabilitat de les transaccions a través del control d'usuaris mitjançant certificats electrònics.
  • Garantir la transparència mitjançant la implantació del segell de temps i la traçabilitat de tots els processos.

La subhasta dels béns de l'antiga cafeteria del PME està accessible des d'aquest enllaç(Obre en nova finestra) .

  • Govern obert
  • Ciutadà