accesskey_mod_content

El Programa Europa Digital 2021-2027 completa el seu tràmit al Parlament Europeu

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

30 abril 2019

El Parlament Europeu va votar a favor del finançament del programa Europa Digital 2021-2027, per al desenvolupament de la intel·ligència artificial, la informàtica d'alt rendiment, la ciberseguretat i les competències digitals. La seva aprovació es completarà amb la confirmació del Consell.

L'objectiu del nou programa d'Europa Digital, el finançament del qual es va aprovar en una resolució(Obre en nova finestra) del Parlament Europeu(Obre en nova finestra) el passat 17 d'abril, és recolzar la transformació digital de les societats europees i de les seves economies. Amb ell es pretén que els europeus comptin amb les competències i les infraestructures suficients per respondre als reptes digitals que es presenten en la seva vida privada i laboral. Per això, aquest programa afronta matèries com la supercomputación, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, les competències digitals i l'extensió de les tecnologies digitals en l'economia i la societat.

Malgrat ser solament una part d'una estratègia més àmplia per desenvolupar el potencial tecnològic del mercat únic digital, en el seu text consolidat(Obre en nova finestra) ja s'aprecia que els esforços realitzats i el finançament aportat van dirigits en cinc adreces que afronten sengles àmbits: la supercomputación, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, les competències digitals avançades i l'extensió de l'ús de les tecnologies digitals en tota l'economia i la societat.

  • Seguretat
  • Infraestructures i serveis comuns
  • Serveis electrònics