accesskey_mod_content

Oberta l'enquesta que donarà forma a l'informe “Impacto econòmic de les dades obertes 2020”

  • Escoltar
  • Imprimir PDF
  • Compartir

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seva publicació. No es garanteix que continuïn actius actualment".

24 juny 2019

El Portal de Dades paneuropeu (European Data Portal – EDP) ha llançat una campanya per recopilar opinions per mitjà d'un qüestionari que alimentarà un dels seus treballs més importants en 2020: l'estudi “Impacto econòmic de les dades obertes 2020”.

Des de 2015, l'European European Data Portal (EDP)(Obre en nova finestra) és la iniciativa de la Comissió Europea(Obre en nova finestra) dirigida a augmentar l'impacte de les dades obertes.

La apertura de datos del Sector Público es esencial para la generación de nuevos servicios, estimulando la innovación, así como para aumentar la eficiencia de las Administraciones y respaldar la toma de decisiones informada. Para comprender mejor el impacto de las políticas de  datos abiertos, es necesario hacer un estudio de sus proyección en la industria y en la economía,  por lo que tanto a nivel europeo como a nivel nacional se realizan estudios de campo del sector empresarial.

En el ámbito europeo,  en 2015 se publicó el primer informe " Creació de valor a través de dades obertes(Obre en nova finestra) ", mostrant el potencial de les dades obertes i el seu impacte en la UE i el valor per a companyies seleccionades(Obre en nova finestra) . Per això, el document resultant després d'aquesta nova recollida de dades(Obre en nova finestra) , donarà seguiment, desenvoluparà i ampliarà, al seu torn, l'informe de 2015. El qüestionari està dirigit a documentar l'ús de dades obertes en les empreses i, amb els seus resultats i conclusions, es conformarà gran part de l'informe “Impacto econòmic de les dades obertes 2020”.

A principios de 2020, el EDP publicará la segunda iteración del informe.

  • Govern obert, Informes i Estudis