accesskey_mod_content

El President de la Comissió Europea proposa la creació d'una agència europea de ciberseguretat

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

15 setembre 2017

logo Comissió Europea

Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, ha manifestat davant el ple de l'Eurocambra la necessitat de la creació d'una Agència europea de Ciberseguretat per a previndre la cibercriminalidad.

Jean-Claude Juncker, President de la Comissió Europea, va considerar en discurs davant el Parlament(Obri en nova finestra) que la Unió Europea “està mal equipada amb vista als ciberatacs” i s'ha proposat fer del digital i de la ciberseguretat una de les seues prioritats, convocant un cim de líders de la Unió per a tractar estos assumptes el pròxim 29 de setembre a Tallin.

El President va instar als països membres a  proteger millor als europeus en l'era digital. "En els últims tres anys, hem progressat en el manteniment de la seua seguretat en línia. Noves normes, propostes per la Comissió, protegiran la nostra propietat intel·lectual, la nostra diversitat cultural i les nostres dades personals. Hem reforçat la lluita contra la propaganda terrorista i la radicalització en internet. No obstant açò, Europa encara no està ben equipada per a enfrontar-se als ciberatacs", va confessar Junker en la seua intervenció.

Així mateix, va elevar l'amenaça d'estos atacs i advertío que "els ciberatacs poden ser més perillosos per a l'estabilitat de les democràcies i les economies que les armes i els tancs" i és que solament durant l'últim any, es van produir més de 4 000 atacs de ransomware al dia i el 80 % de les empreses europees van experimentar almenys un incident de ciberseguretat.

"Els ciberatacs no coneixen fronteres i ningú és immune a ells. Per este motiu, la Comissió proposa hui noves ferramentes, entre elles una Agència Europea de Ciberseguretat, que ens ajude a defendre'ns" va concloure el President.

El juliol passat, la Comissió va anunciar que en els mesos posteriors tenia previst presentar una estratègia europea de ciberseguretat.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat