accesskey_mod_content

Recollida de dades per a l'Informe Nacional de l'Estat de Seguretat de les AAPP

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

28 setembre 2015

logo Esquema Nacional de Seguretat

Tots els organismes públics, tal com assenyala l'art. 35 del RD 3/2010, hauran de carregar les seues dades per a l'elaboració de l'Informe Nacional de l'Estat de Seguretat de les Administracions públiques finalitzant el termini de recollida el 15 de novembre.

El pròxim 15 de novembre de 2015 conclou el termini de recollida de dades per a l'elaboració de l'informe de l'estat de seguretat de les Administracions Públiques, tal com establix el Reial decret 3/2010 pel qual es regula l'Esquema Nacional de Seguretat (ENS) i, de compliment obligat, per a tots els organismes públics.

El citat Reial decret, en el seu article 35 assenyala la necessitat de “conéixer regularment l'estat de les principals variables de la seguretat en els sistemes d'informació als quals es referix el present reial decret, de manera que permeta elaborar un perfil general de l'estat de la seguretat en les Administracions públiques” Per a tal fi, els organismes públics hauran d'accedir a la plataforma INES, activa en el portal del CCN-CERT ( www.ccn-cert.cni.es(Obri en nova finestra) ), en la qual hauran d'haver-se registrat prèviament en la seua part privada.

Una altra opció és utilitzar la ferramenta PILAR per a l'anàlisi de riscos de les tecnologies de la informació (disponible també en el portal del CCN-CERT), els resultats del qual es carreguen automàticament en INES.

INES és el servici online proporcionat pel Centre Criptològic Nacional (CCN) per a la recollida d'informació i anàlisi d'indicadors sobre l'estat d'implantació de l'ENS en les diferents AAPP i el qüestionari de les quals està basat en la guia CCN-STIC 824.

Manual d'usuari d'INES
Amb la finalitat de facilitar la introducció de les dades relatives a un organisme públic, el CCN ha fet pública la seua Guia CCN-STIC 844 Manual d'usuari d'INES, disponible en el portal del CCN-CERT. En ella s'oferix una visió general del sistema, la manera d'accedir a INES, la interfície d'usuari, l'estructura de la fitxa de dades i sengles explicacions de com introduir valors manualment o importar valors des de PILAR en XML.  Un quadre de comandament i un apartat de preguntes més freguentes (PMF) completen el contingut d'esta guia.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Seguretat
  • Cooperació interadministrativa