accesskey_mod_content

Posada en funcionament del Servici de Diagnòstic en línia de l'Observatori d'Accessibilitat Web

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

19 febrer 2015

logo observatori d'accessibilitat

El servici de diagnòstic en línia permet, a qualsevol departament de les Administracions Públiques, realitzar anàlisis automàtiques d'accessibilitat conformes a la metodologia de l'estudi de l'observatori d'accessibilitat web.

Dins de la iniciativa de el Observatori d'Accessibilitat Web  s'ha posat en funcionament el servici de diagnòstic en línia.

El servici de diagnòstic en línia permet, a qualsevol departament de les Administracions Públiques, realitzar anàlisis automàtiques d'accessibilitat conformes a les metodologies dels estudis de l'observatori. Actualment es troba ja disponible els basats en la norma UNIX 139803:2004.

La Comunitat Accessibilitat(Obri en nova finestra)  és un punt d'encontre per als gestors de portals web de les administracions públiques de qualsevol àmbit administratiu (AGE, CCAA, EELL, universitats, altres ens estatals, etc.). En ell es pot compartir informació i experiències i resoldre dubtes. Ara, entre els servicis disponibles, s'incorpora el servici de diagnòstic en línia. Qualsevol gestor de les administracions públiques pot sol·licitar formar part d'esta comunitat i fer ús dels servicis oferits.

El servici de diagnòstic permet, a partir d'una URL indicada, la selecció aleatòria d'un nombre de pàgines indicat. El servici analitzarà estes pàgines conforme al tipus d'estudi seleccionat i remetrà en diferit un informe en format PDF al correu electrònic indicat. A més de mostrar el detall dels errors oposats, el servici realitza una estimació del nivell d'accessibilitat de cada pàgina assignant-li a més una puntuació de 0 a 10. Agregant tots els resultats s'oferix també una estimació de la situació global del portal.

Es podran sol·licitar anàlisi de portals disponibles en internet i de portals l'accés dels quals estiga restringit a la xarxa SARA. En el cas de portals interns de les organitzacions o de portals que exigixen una autenticació prèvia, es podrà utilitzar la funcionalitat d'anàlisi de codi font. A més es pot acotar la selecció aleatòria de pàgines a un directori del portal el que permet realitzar un millor agranament en la revisió de l'accessibilitat del portal.

Pròximament, el servici de diagnòstic en línia serà actualitzat per a oferir la possibilitat de sol·licitar anàlisis conformes a la metodologia de l'estudi de l'observatori basada en la norma UNIX 139803:2012.

  • Accessibilitat