accesskey_mod_content

El Consell de Govern Basc dona llum verda al Pla d'Innovació Pública 2014-2016

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

25 juny 2014

El pla inclou sis eixos d'actuació, 28 projectes concrets i 46 accions per a avançar cap a una Administració Pública transparent, eficaç i innovadora i està dotat amb 36,5 milions d'euros

El Consell de Govern Basc va aprovar el passat 17 de Juny el “Pla d'Innovació Pública 2014-2016”, un pla estratègic per a avançar en la modernització de l'Administració Pública basca. El Conseller d'Administració Pública i Justícia, Josu Erkoreka, ha registrat ja sol·licitud de compareixença a petició pròpia per a presentar-ho davant la Comissió Parlamentària corresponent.

El “Pla d'Innovació Púbica 2014-2016” és una aposta del Govern per a edificar una Administració Pública basca innovadora i oberta, que oferisca a la societat servicis de qualitat, eficients, eficaces i assegurances. Este pla, propicia la participació activa de la ciutadania comptant amb les persones com a protagonistes del canvi. Tot açò basat en els nous valors de Gobernaza: obertura, orientació a resultats, transparència i innovació.

D'esta forma, el “Pla d'Innovació Púbica 2014-2016” establix 4 objectius estratègics:

 • Administració oberta: promovent la transparència, la participació i la col·laboració en l'Administració Pública.
 • Administració eficaç: desenvolupant una oferta de servicis de qualitat i accessible per diferents canals (presencial, telèfon i Internet).
 • Administració eficient: millorant l'eficiència en la gestió administrativa, adequant l'organització, implantant nous models de gestió i realitzant un ús intel·ligent de la tecnologia.
 • Administració innovadora: implementant la innovació en l'Administració involucrant a la ciutadania i als professionals públics en el disseny, la gestió i l'avaluació de les polítiques i dels servicis públics.

Per a la consecució d'estos objectius, el Pla d'Innovació Pública s'estructura entorn de/entorn de sis eixos d'actuació, 28 projectes concrets i 46 accions que s'aniran desenvolupant amb un horitzó de treball i avaluació amb vista a l'any 2016.

Els sis eixos són:

 • Transparència i Bon Govern.
 • Interacció amb la ciutadania.
 • Adequació organitzativa.
 • Millora de la gestió.
 • Administració electrònica.
 • Innovació des de la co-creació.

Entre els projectes i les accions concretes, destaquen les que tenen com a fi el desenvolupament d'aplicacions mòbils com a ferramentes pròximes, ràpides i eficaces per a atendre a la ciutadania. Així, enguany 2014 el Govern posarà en marxa el canal telefònic de Whatssap per a atendre, respondre i informar a les i els ciutadans. Igualment, el Govern crearà una aplicació de mòbil per a accedir als servicis públics disponibles online a través del telèfon.

A més, el “Pla d'Innovació Púbica 2014-2016” establix que per a 2016 tota la documentació que entre en l'Administració Pública basca siga digital de manera que, encara que les persones a les quals s'atenga de manera presencial entreguen documents en paper, l'Administració s'encarregarà d'escanejar-los per a tramitació i retornar-li'ls a l'usuari.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

 • Servicis electrònics