accesskey_mod_content

La Comissió Europea llança la consulta pública eIDAS

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

11 octubre 2019

La Comissió Europea està duent a terme, fins al pròxim 25 d'octubre, una consulta pública sobre el full de ruta de les transaccions electròniques segures (eIDAS).

L'objectiu de la consulta pública(Obri en nova finestra) és determinar com s'aplica el Reglament eIDAS (sobre servicis de confiança en el mercat intern) en els països membres de la UE. 

eIDAS té com a objectiu realitzar transaccions electròniques segures a Europa, i compta amb el respatler dels blocs de construcció ID electrònica, eSignature i eDelivery Connecting Europe Facility (CEF).

eIDAS ha portat a la creació d'estàndards per a interaccions digitals segures amb ferramentes com a firmes electròniques, segells, marques de temps, servicis d'entrega i certificats d'autenticació de llocs web. La regulació també ha atorgat a certes firmes electròniques la mateixa posició legal que les firmes tradicionals en paper.

Les transaccions electròniques segures són importants per al futur d'Europa i el mercat únic digital. Asseguren operacions rendibles del sector públic i augmenten la competitivitat de les nostres empreses en el clima digital actual.

Els comentaris rebuts de la consulta pública s'utilitzaran per a avaluar l'efectivitat, eficiència, rellevància, coherència i valor agregat de la regulació. Els resultats es detallaran en un document, que possiblement inclourà recomanacions relacionades amb l'enfocament, la tecnologia o una nova proposta legislativa.

A més de la consulta pública, l'avaluació també inclourà aportacions de qüestionaris i entrevistes realitzades amb els principals interessats, així com una investigació documental sobre una àmplia gamma de fonts disponibles públicament.

La consulta pública té lloc en el quart trimestre de 2019 i es tanca el 25 d'octubre de 2019 (mitjanit, hora de Brussel·les). A continuació, la Comissió adoptarà recomanacions en el segon trimestre de 2020.

El programa CEF i els beneficis d'eIDAS

La implementació del Marco eIDAS en tota Europa està recolzada pel programa CEF de la Comissió. CEF proporciona fons en forma de subvencions i servicis de suport per a l'adopció dels seus blocs de construcció digitals, amb els següents blocs de construcció dirigits a eIDAS:

  1. El  CEF ID electrònica(Obri en nova finestra)  Building Block és perquè els proveïdors de servicis del sector públic i privat identifiquen electrònicament als consumidors (ciutadans, empreses, clients, autoritats públiques, etc.) d'altres països europeus. Açò es realitza mitjançant el reconeixement mutu dels esquemes nacionals d'identificació electrònica (ID electrònica), tal com es definix en el Reglament eIDAS.
  2. CEF eSignature(Obri en nova finestra)  ajuda a les administracions públiques i les empreses a crear i verificar firmes electròniques d'acord amb el Reglament eIDAS. Els estàndards definits faciliten el reconeixement mutu i la interoperabilitat de les firmes electròniques, millorant la confiança i l'eficiència en les interaccions transfrontereres.
  3. CEF eDelivery(Obri en nova finestra)  oferix especificacions, programari de mostra i servicis de suport per a configurar una infraestructura de servici d'entrega registrada per a l'intercanvi de dades i documents. Este component és compatible amb eIDAS en millorar la seguretat i la confiabilitat en els servicis d'entrega electrònica.

A través del lloc CEF Digital, pot obtindre més informació sobre els components bàsics de CEF i com estan ajudant a eIDAS i moltes altres iniciatives a aconseguir els seus objectius.

  1. CEF Digital(Obri en nova finestra)
  2. Connectant històries d'èxit d'Europa

 

Font original de la notícia

  • Cooperació interadministrativa
  • Servicis electrònics