accesskey_mod_content

ENAC, en disposició d'acreditar l'avaluació de l'accessibilitat de webs i apps del sector públic

"Notícia disponible únicament amb finalitats històriques i d'hemeroteca. La informació i enllaços mostrats es corresponen amb els quals estaven operatius a la data de la seua publicació. No es garantix que continuen actius actualment".

12 novembre 2019

Logo de l'Observatori d'Accessibilitat

L'esquema d'acreditació sorgix en resposta a l'article 17.5 de el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic

L'Entitat Entitat Nacional d'Acreditació(Obri en nova finestra) ha publicat el document  “Criteris i procés d'acreditació específic per a l'acreditació d'entitats que avaluen l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils”(Obri en nova finestra) ,  desenvolupat en estreta col·laboració amb Secretaria General d'Administració Digital del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública (MPTFP), per la qual cosa aquelles entitats interessades podran iniciar el procés d'acreditació per a avaluar esta activitat. 

logo de l'ENAC

L'esquema d'acreditació sorgix en resposta a la publicació de el  Reial decret 1112/2018, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic(Obri en nova finestra)   que trasllada la  Directiva (UE) 2016/2102(Obri en nova finestra)   i té per objecte garantir els requisits  sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic. Este exigix que tots els llocs web i aplicacions mòbils de l'Administració Pública o que reben finançament públic complisquen uns requisits mínims d'accessibilitat, per a garantir la igualtat i la no discriminació en l'accés dels usuaris, en particular de les persones amb discapacitat i de les persones majors.

Per a reforçar i afermar el compliment en les Administracions Públiques, l'article 17 del Reial decret exigix a les entitats del sector públic i altres organismes vinculats la realització de revisions del compliment dels requisits d'accessibilitat, tant en la fase de disseny, construcció, manteniment i actualitzacions, que a més hauran de ser enviades a l'òrgan responsable del monitoratge i reporte a Europa, que és el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública(Obri en nova finestra)  (MPTFP). A més, per a incrementar les garanties respecte de la qualitat i els processos utilitzats, el Reial decret contempla també, que estes revisions puguen ser realitzades per una entitat externa acreditada per ENAC conforme a la norma UNE-EN ISO/IEC 17020.

Amb este procediment posat en marxa, les diferents entitats interessades podran acreditar-se per a realitzar avaluacions de la conformitat de llocs web de les administracions públiques, aportant una garantia addicional a l'administració que contracte els servicis d'avaluació, al MPTFP que rebrà els informes, i per descomptat, i encara més important, a la ciutadania usuària d'eixos llocs web i aplicacions mòbils.

Font original de la notícia(Obri en nova finestra)

  • Accessibilitat