Aquest lloc web ha estat traduït per un programari de traducció automàtica sense revisió posterior per traductors. Més informació en: enllaç ocultar
accesskey_mod_content
-

Perfil d'aplicació de DCAT per a portals de dades europees

 • Nomene Abreujat:
  DCAT-AP
  Organisme Creador:
  SEMIC - Comissió Europea
  Resum:
  Dins de les iniciatives sobre interoperabilitat semàntica, la Comissió Europea ha definit un perfil d'aplicació del vocabulari DCAT publicat per W3C per a descriure catàlegs de dades a partir de tres conceptes clau: catàleg, conjunt de dades (dataset) i distribució. DCAT-AP té dos extensions: GeoDCAT-AP per a descriure conjunts de dades geoespacials, sèries de conjunts de dades i servicis; and StatDCAT-AP per a descriure conjunts de dades estadístiques.

  Organisme promotor:
  Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital
  Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
  Secretaria General d'Administració Digital
  Subdirecció General de Planificació i Governança de l'Administració Digital
  Contacte:

  L'Àrea de Semàntica de la S.G. de Planificació i Governança de l'Administració Digital de la Secretaria General d'Administració Digital, com a membre de la Comunitat d'Interoperabilitat Semàntica de la Comissió Europea (SEMIC).

  e-mail: admin.cise@correo.gob.es

  O omplint el formulari de Contacte(Obri en nova finestra)

  Àrea orgànica:
  Estatal
  Subtipo de model de dades:
  Vocabulari comú (Estàndard semàntic)
  Àrea funcional:
  Govern i Sector Públic , Energia
  Llicencia:
  EUPL (European Public License)

  Descripció

  Dins del programa ISA2(Obri en nova finestra) de la Comissió Europea, la iniciativa Comunitat d'Interoperabilitat Semàntica ( SEMIC(Obri en nova finestra) ) ha publicat un perfil d'aplicació del Vocabulari de Catàlegs de Dades (DCAT) definit pel consorci W3C.

  DCAT-AP sorgix per a resoldre la interoperabilitat dels catàlegs de dades i, en particular, els publicats mitjançant els portals de dades obertes de les Administracions Públiques en el context de la UE. A més, l'ús d'este vocabulari comú també habilita la cerca creuada de dades en diferents catàlegs, la qual cosa proporciona un clar valor afegit al sector infomediario.

  Els tres conceptes clau que constituïxen el DCAT-AP són:

  1. Catàleg: com a col·lecció de conjunts de dades
  2. Conjunt de dades (dataset): com a col·lecció de dades
  3. Distribució: com a forma concreta d'accedir a un conjunt de dades específic (com un arxiu en un format determinat o una API amb una tecnologia concretes)

  Diversos països, inclòs Espanya, han estés el DCAT-AP per a respondre millor a les seues necessitats específiques.

  StatDCAT-AP(Obri en nova finestra) és una extensió de DCAT-AP que proporciona un vocabulari per a dades obertes estadístics completament compatible amb els repositoris de dades basades en DCAT-Ap. En la seua elaboració, SEMIC ha treballat amb Eurostat (Obri en nova finestra) i la DG CONNECT(Obri en nova finestra) .

  GeoDCAT-AP(Obri en nova finestra) és també una extensió de DCAT-AP que habilita la cerca dades a través de diversos portals de dades, com els oferits pel Geoportal INSIPIRE, per les Infraestructures de dades espacials a nivell nacional i per la comunitat geoespacial que utilitza estàndards com a ISO 19115/19139. Per al seu desenvolupament SEMIC ha col·laborat amb Joint Research Center(Obri en nova finestra) , la DG CONNECT(Obri en nova finestra) i l'Oficina Oficina de Publicacions de la UE(Obri en nova finestra) .

  Subscripcions

  En esta àrea podrà donar-se de alta per a rebre les notificacions de canvis que es realitzen en notícies, documents o fòrums relacionats amb la solució o l'actiu semàntic.

  Els camps amb asterisc * són obligatoris. S'ha de marcar almenys una de les copiones de subscripció (Notícies, Documents o Fòrums) i indicar el correu en el camp de text indicat per a l'alta o la baixa de subscripció.

  Introduïsca l'email amb el qual desitja rebre les notificacions de la solució o de l'actiu semàntic.

  *

  Pot consultar la política de protecció de dades del PAe i CTT en el seu avís legal

  Introduïsca l'email per a donar-se de baixa de la subscripció.
Responsable

Enllaços d'interésSoluciones Relacionades