accesskey_mod_content
Bàner accessibilitat

Declaracions d'accessibilitat

La declaració d'accessibilitat és l'apartat d'un lloc web on s'indica el nivell d'accessibilitat del mateix i informació addicional sobre este tema.

Les entitats responsables de les webs i aplicacions per a mòbils hauran de proporcionar una declaració d'accessibilitat detallada, exhaustiva i clara sobre la conformitat dels seus respectius llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils amb el que es disposa en el Reial decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic(Obri en nova finestra)  que trasllada a l'ordenament jurídic espanyol la  Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell, de 26 d'octubre de 2016, sobre l'accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils dels organismes del sector públic(Obri en nova finestra) .

Aquesta declaració d'accessibilitat haurà de:

  • ser actualitzada periòdicament, com a mínim una vegada a l'any, o cada vegada que es realitze una revisió d'accessibilitat.
  • publicar-se, en el cas dels llocs web, en el lloc web corresponent estant disponible el seu accés des de totes les pàgines del lloc web amb un enllaç denominat “Accessibilitat” o el seu equivalent en l'idioma en el qual es trobe disponible la pàgina.
  • estar disponible, en el cas de les aplicacions per a dispositius mòbils, en el lloc web de l'entitat obligada que haja desenvolupat l'aplicació concreta per a dispositius mòbils juntament amb l'enllaç per a la seua descàrrega o bé es facilitarà juntament amb una altra informació disponible en descarregar l'aplicació de les plataformes de distribució d'aplicacions.
  • estar en un format accessible
  • s'haurà de realitzar conforme al model europeu fixat a través de la Decisió 2018/1523(Obri en nova finestra) respectant tots els condicionants en ell establits. Este model va entrar en vigor el dia 1 de novembre de 2018.

Instruccions per a realitzar les Declaracions d'accessibilitat

El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital (competències transferides des del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública) ha elaborat recomanacions per a facilitar l'elaboració de la declaració d'accessibilitat conforme al model europeu per part dels organismes del sector públic.

Models de Declaració d'Accessibilitat en altres idiomes

A continuació trobarà el model de declaració d'accessibilitat europeu traduït a les distinas llengües cooficials i preparades en col·laboració amb els diferents governs autonòmics on aquesta llengua és oficial.

A més, la Comissió Europea, va publicar el model de declaració d'accessibilitat en tots els idiomes oficials de la Unió Europea(Obri en nova finestra) . Es destaquen ací aquells que poden ser de major utilitat en els llocs web espanyols.

0 Comentaris

No hi ha comentaris

 

Enllaces relacionatsEnllaços relacionats